fcb.portal.reset.password

La presentació del nou organigrama de seccions s'ha fet a la sala de premsa del Palau / GERMÁN PARGA-FCB

D'esquerra a dreta, Rodrigo de la Fuente, Barrufet, Albert Soler, Jordi Mestre, JR Vidal-Abarca, Toni Miró, Joan Creus i Pere Capdevila / GERMÁN PARGA-FCB

El vicepresident esportiu Jordi Mestre i el director d’esports professionals Albert Soler han presentat aquest dilluns el nou organigrama de les seccions professionals del FC Barcelona. La principal novetat és la creació de la figura del mànager, que serà específica per a cada esport. “Les seccions formen part de l’ADN del Club. Seguim apostant fermament i, tal com vam dir a les eleccions, l’objectiu era reforçar aquest àrea esportiva. Per això hem reorganitzat l’estructura executiva”, ha dit Jordi Mestre. “L’objectiu d’aquest nou organigrama de seccions és tenir una visió global i integral”, segons ha expressat Soler.

Joan Creus serà el mànager esportiu del bàsquet, David Barrufet el de l’handbol i Toni Miró el de l’hoquei patins. El nom de la persona que s’encarregarà del futbol sala s’escollirà en un futur. Albert Soler ha explicat la funció d’aquesta nova figura: "Ser el màxim responsable de cadascuna d’aquestes seccions. Sota la responsabilitat i competència estarà la gestió de l’esport en concret, des de la base fins al primer equip”. “El mànager esportiu també serà la cara visible per explicar l’evolució que està tenint el projecte esportiu”, ha afegit.

Secretaris tècnics de primer equip i de formació

Per sota del mànager, hi ha la figura dels secretaris tècnics (primer equip i formació). Xavi Pascual, Marc Carmona i Ricard Muñoz seguiran compaginant la tasca d’entrenador i de secretari tècnic del primer equip d’hanbol, futbol sala i hoquei, respectivament.

Al bàsquet, Rodrigo de la Fuente relleva Creus a la secretaria tècnica del primer equip i Pere Capdevila exercirà com a secretari tècnic de les categories de formació. Aquesta funció també la realitzaran Txus Lahoz (futbol sala) i Edu Castro (hoquei), mentre que el secretari tècnic de formació de l’handbol està per escollir.

Rodrigo de la Fuente torna a estar vinculat al bàsquet blaugrana després de ser exjugador i excapità del Barça. Actualment també és el codirector del Màster de Gestió Esportiva i Oci de la Universitat OSTELEA (Grupo Planeta).

De la base al primer equip

“Creiem que som el millor club a nivell esportiu i, perquè sigui així, creiem que hem de tenir un bon primer equip i la millor base. Aquest és un dels objectius que busquem a mig-llarg recorregut”, ha dit Albert Soler. “Els dos secretaris tècnics treballaran de forma coordinada i l’objectiu és que la majoria de jugadors que arribin al primer equip siguin de la casa”, ha subratllat.

Joan Creus ha explicat que, amb la seva nova tasca, “marcarà els objectius, la planificació i la filosofia del primer equip”. “També ajudaré Rodrigo de la Fuente com a secretari tècnic i ens entendrem i anirem col·laborant”. L’exporter d’handbol David Barrufet ha comentat que l’objectiu és ser responsable “d’un projecte esportiu, formatiu i educacional, ja que tots els nous de la base tindran un projecte per arribar al primer equip en què sempre s’impulsarà l’educació”. De la seva banda, Toni Miró ha comentat: “La secció d’hoquei funciona molt bé i té molta pressió perquè té un gran palmarès”. “Vull ajudar, sumar i que l’equip estigui format per gent procedent de la Masia”, ha conclòs.  


Presentació del nou organigrama seccions... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();