fcb.portal.reset.password

Jordi Cuixart, Josep Maria Bartomeu i Carles Vilarrubí, després de signar el conveni / GERMAN PARGA - FCB

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, han signat amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, la renovació del conveni de col·laboració que uneix ambdues entitats per treballar conjuntament per la llengua, la cultura i el país. En un acte celebrat aquest migdia al Camp Nou, els dos presidents s’han compromès a impulsar i a cooperar en totes les iniciatives que es puguin promoure des de qualsevol àmbit per difondre el país mitjançant el foment de la seva llengua i la seva cultura.

En aquest sentit, el FC Barcelona, com a entitat plenament implicada amb el present i el futur de Catalunya, es compromet a donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les institucions a favor de l’esport català, al reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes, i a fer-ne difusió a través de tots els mitjans al seu abast. D’altra banda el Club, que forma part del gruix d’entitats adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir des de l’any 2014, també ratifica en aquest conveni el seu suport a les accions en favor d’aquest dret del poble de Catalunya.

Finalment, el FC Barcelona s’ha compromès a comptar amb l’aportació d’Òmnium Cultural en la seva condició d’agent actiu en la promoció de Catalunya al món; a fer difusió, cada any, del ‘Premi d’Honor de les Lletres Catalanes’ en el decurs d’un partit de futbol al Camp Nou; i a lliurar material divulgatiu sobre llengua, cultura i país als milers de visitants del Museu del FCB. Aquest material, que serà facilitat per Òmnium Cultural, també es posarà a la disposició dels esportistes de totes les seccions del Club, que podran rebre atenció personalitzada per aprofundir en el coneixement de la llengua i la cultura catalanes.

El FC Barcelona i Òmnium Cultural van reprendre darrerament les converses necessàries per establir aquests acords conjunts recollits en el nou conveni, en una trobada institucional mantinguda a la seu de l’entitat cultural al mes de gener passat, que es va programar després d’haver-se produït les renovacions de les respectives juntes directives i l’elecció dels seus presidents.

Declaracions del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu:

“Estem molt satisfets de continuar la col·laboració amb Òmnium Cultural, una entitat de referència al nostre país. Treballarem conjuntament amb objectius comuns i ens complau molt que Òmnium ens ajudi a difondre la llengua, la cultura i el país entre els nostres esportistes i els visitants del nostre Club”.

Declaracions del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart:

“Òmnium Cultural celebra un acord amb un club de referència internacional que ens permetrà seguir cooperant en àmbits clau i compartits com la cohesió social, la llengua, la cultura i el país. Celebrem que el FC Barcelona comparteixi amb Òmnium la defensa i l'exercici del dret a decidir. El conveni  d'avui ens permetrà seguir avançant en aquest dret fonamental”.

Declaracions del vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí:

“Aquest acord és una nova mostra del compromís del FC Barcelona amb el país i amb totes aquelles institucions que sumen des del punt de vista cultural, i on nosaltres podem aportar una plataforma amb un alt nivell d’impacte. El proper 1 de juliol es compleix el centenari de quan el Barça va adoptar com a llengua oficial la llengua catalana, i aquest és un element que reforça el lligam del Club amb aquestes institucions”.


Renovació del conveni FC Barcelona - Òmnium... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();