El Camp Nou entra per la porta gran en la història del rugbi

El Camp Nou entra per la porta gran en la història del rugbi

La final del Top 14 entre el Racing 92 i el RC Toulonnais ha batut el rècord mundial d’espectadors en un partit d’aquest esport, amb 99.124 assistents

El Camp Nou ha estat l’escenari ideal i el gran teatre d’una nova nit històrica. Però no del món del futbol, sinó del rugbi. Perquè aquest vespre, 99.124 privilegiats han omplert el coliseu blaugrana per viure en directe la final del Top14 -primera divisió francesa de rugbi- entre el Racing 92 i el RC Toulonnais. Unes xifres d’assistència que han superat, de llarg, el rècord establert en un enfrontament entre dos clubs d’aquest esport. I el FC Barcelona té l’honor d’haver pogut escriure el seu nom amb lletres d’or al costat d’un nou gran capítol.

També ho ha fet Racing 92, el guanyador de la final (29-21), acompanyat dels seus fidels aficionats, desplaçats a Barcelona per animar amb cor i ànima el seu equip en aquesta darrera batalla. Perquè les grades i els passadissos han perdut el seu habitual color blaugrana per tenyir-se no només de blanc i blau, els colors del Racing, sinó també de vermell i negre en honor al Toulonnais.

Castells i música tradicional

Tots aquests seguidors han pogut gaudir del regal del Camp Nou: un castell dels Castellers de Vilafranca, que han mostrat una de les tradicions més important de Catalunya, amb el so d’una sardana, que s’ha col·lat enmig dels himnes cantats per l’afició, que ha facilitat que la festa fos completa. Perquè encara amb els petards i els focs de Sant Joan ressonant pels carrers de Barcelona, durant tot el dia els accents de París i Marsella s’han anat barrejant en un ambient festiu i amigable, malgrat la rivalitat esportiva. Tots ells, més els 8.000 catalans presents, han estat clau en aquest nou rècord mundial.

No podria haver estat possible, però, sense els dos equips finalistes, els que han obligat el Camp Nou a transformar-se per a l’ocasió, amb les porteries, les xarxes i la pilota de futbol canviades pels tradicionals pals de rugbi i l’ovalada. Una hora abans, el jugador del Racing 92 Dan Carter, el que està considerat el millor jugador de rugbi del món, i el que finalment ha estat escollit MVP de la final, era dels primers en veure com havia quedat el jardí del seu ídol, un Leo Messi que Carter acostuma a veure jugar en directe.  

La suma de tots aquests factors, més una lluita ferotge però esportiva sobre el terreny de joc, ha facilitat que Barcelona i el Camp Nou siguin les protagonistes d’un nou somni d’una nit d’estiu per al rugbi mundial. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut