fcb.portal.reset.password

Imatge conceptual de l'Espai Barça / FCB

Els concursos d’arquitectura del Nou Camp Nou i del Nou Palau Blaugrana, dos dels eixos principals de l’Espai Barça, segueixen els seus calendaris previstos, atès que ja s’ha completat la primera fase de revisió tècnica dels diferents estudis d’arquitectura que es van presentar a la fase de prequalificació.

Un total de 26 equips de primera línia (formats per estudis internacionals i locals) van presentar les seves credencials per optar a participar en la segona fase del concurs del Nou Camp Nou, i 19 equips més van presentar la seva candidatura per al concurs del Nou Palau. Durant aquest mes de juliol, un comitè tècnic format per membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de l’Espai Barça ha avaluat les credencials i l’experiència de cadascun dels estudis, tal com se sol·licitava al plec administratiu de la primera fase. L’informe amb les seves recomanacions d’equips finalistes ja està a disposició del jurat dels concursos, que al llarg del mes d’agost haurà de concretar la llista definitiva d’estudis que participaran en la segona fase de cada concurs.

El jurat estarà format per un membre de l’Ajuntament de Barcelona, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i cinc membres del Club, un dels quals serà Juan Pablo Mitjans, fill de Francesc Mitjans, l’arquitecte del Camp Nou.

Calendari

El concurs a dues voltes del Nou Camp Nou i del Nou Palau va començar el 5 de juny passat, amb la fase de prequalificació dels equips. Aquell dia es publicava al web del Club el plec de bases amb les regles i els criteris per a la selecció de la llista dels finalistes, que participaran en la segona fase. Des d’aquell dia i fins al 6 de juliol passat ha estat obert el període d’entrega de documentació per part dels equips.

Un cop completada la fase de revisió pel comitè tècnic, pròximament es procedirà a la selecció dels estudis finalistes per part del jurat per a cada concurs. S’iniciarà així la segona volta dels concursos, en què els estudis seleccionats rebran el plec de bases amb regles, criteris i annexos tècnics i hauran de preparar les seves propostes arquitectòniques.

Cap a finals d’any està prevista l’entrega de propostes d’arquitectura per al Nou Camp Nou i per al Nou Palau. Després de la revisió i selecció final de candidatures per part del comitè tècnic, el jurat haurà d’anunciar els projectes guanyadors.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();