fcb.portal.reset.password

Fotograma del film 'Barça Dreams'

La pel·lícula sobre la història del Barça s’ha presentat aquest migdia a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona amb la presència del director Jordi Llompart, el pilot de motos i productor de la pel·lícula Jorge Lorenzo, i el president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda.

La pel·lícula és una producció que ha comportat més de dos anys de feina durant els quals s’ha fet una cerca de material històric, s’han rodat imatges de partits i animacions en 3D i s’han fet les entrevistes que serveixen de fil conductor per al documental.

El resultat final, ‘Barça Dreams’, és un viatge emocional fins a l’ànima del Club explicat a partir de les figures històriques més rellevants dels més de 115 anys d’història de l’Entitat: des del fundador Joan Gamper fins a Leo Messi, passant per mites com Kubala, Cruyff i Ronaldinho. Tots ells són imprescindibles a l’hora d’explicar com el Club és capaç de construir un estil de joc propi i inconfusible reconegut mundialment i basat en el bon tracte a la pilota.


La pel·lícula compta amb els testimonis dels jugadors Leo Messi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué i Xavi Hernández; els exjugadors i exentrenadors Johan Cruyff, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Gary Lineker, Carles Rexach, José Mari Bakero i Éric Abidal; el jugador de bàsquet Pau Gasol; l’historiador Carles Santacana; i els periodistes Ramon Besa i Graham Hunter, entre d’altres.

"El Barça mereixia un film com aquest"

Segons el director Jordi Llompart, “el Barça mereixia una pel·lícula documental com aquesta, que explica al món la singularitat de la seva trajectòria històrica i la seva revolucionària contribució a l’espectacle del futbol modern”. Llompart també està convençut que “molts admiradors del Barça, sobretot de fora, s’emportaran una gran sorpresa en descobrir diverses anècdotes i fets històrics que revelen fins a quin punt el Barça és molt més que un club esportiu”.

Jorge Lorenzo, productor de la pel·lícula, considera que “és un orgull formar part d’aquest projecte i ajudar a fer entendre a tot el món per què el Barça és més que un Club”.

“A la pel·lícula es reflecteix perfectament el sentiment barcelonista i la identificació del Club amb el país i la cultura catalana”, opina, per la seva banda, el president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda.

Barça Dreams és un projecte de la companyia de producció GEN IMAGE MEDIA, que compta amb la participació d’ ENTROPY STUDIO, TVC, TVE, així com la col·laboració del FC Barcelona. La pel·lícula la distribueix internacionalment FILMAX i ja s’ha estrenat amb èxit a Mèxic.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();