fcb.portal.reset.password

Jordi Cardoner i Alberto Caloggero, amb una caricatura de Nicolau Casaus / FABIÁN BRANA

La memòria de Johan Cruyff va arrencar aquest dijous un fort i emotiu aplaudiment al Casal Català de Buenos Aires, on es va celebrar, amb assistència del vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner i Casaus, el primer d'una sèrie d'actes que celebraran el 30è aniversari de la Penya Barcelonista Nicolau Casaus de la capital argentina.

Quan Jordi Cardoner, vicepresident responsable de l'Àrea Social i de la Fundació FC Barcelona, va demanar iniciar l'acte social organitzat pels membres d'aquesta penya recordant al jugador i tècnic holandès, els penyistas van iniciar una llarga i emotiva salva d'aplaudiments.

La Penya Barcelonista Nicolau Casaus és una de les més allunyades de Barcelona i alhora més actives del Club. La seva seu es troba situada a l'edifici del Casal Català i els seus associats van tenir la possibilitat de gaudir d'una gran jornada barcelonista i van poder debatre amb el vicepresident blaugrana sobre diversos aspectes de l'actualitat del Club.

Cardoner va explicar que la presència de tots els penyistes en un acte no esportiu era l'essència del que significa l'Àrea Social del FC Barcelona. “L'Àrea Social és molt important… Hi ha equips de futbol extraordinaris sense massa social. Nosaltres tenim 300 milions de seguidors i cadascun d’ells segueix el Barça de forma diferent. Cadascun té una percepció; el nostre treball és conjuminar idees en la defensa dels nostres colors”.

Durant la seva explicació del significat social del FC Barcelona, Cardoner va comentar que una part important de l'Àrea Social és la Fundació FC Barcelona: “A través de nostra la fundació, el Club intenta retornar a la societat el que la societat li ha donat al Club, i tractem que la il·lusió que transmet el futbol acabi per beneficar els nens, d'aquí la nostra relació amb altres fundacions, com és el cas de Mundo Sano, l'entitat argentina amb la qual col·laborem per eradicar la malaltia de Chagas”.

El vicepresident Cardoner va ser entrevistat posteriorment per la televisió del canal del Casal Català, Casal TV –www.casal.org.ar-. Van participar en l'entrevista del programa Mundo Blaugrana el president del Casal Català de Buenos Aires, Josep Puig Bóo, i el president de la Penya Nicolau Casaus, Alberto Caloggero.

Durant el programa Cardoner va ser convidat a signar el llibre d'honor del Casal Català i que conté la signatura de catalans il·lustres que han passat per Buenos Aires durant els últims 100 anys, com ara Pau Casals, Francesc Macià o Àngel Guimerà, entre molts altres.

Abans d'assistir a un sopar organitzat per la penya barcelonista de Buenos Aires, Cardoner va ser convidat a visitar l'edifici històric del Casal Català, epicentre de la cultura catalana a la capital portenya, i que compleix ara els 130 anys de vida. Cardoner es va interessar pels continguts de la biblioteca Pompeu Fabra i les activitats que es desenvolupen al teatre Margarita Xirgu, i a les sales Gaudí, Tàpies i Miró.

Un dels moments més emocionants de la visita es va produir quan el vicepresident del FC Barcelona va ser convidat a visitar la seu de la penya. Presidida per una enorme imatge de Nicolau Casaus, l'espai conserva la calor de 30 anys de barcelonisme, i en la qual no hi falten fotografies de Johan Cruyff.

Cardoner va regalar al president de la penya una caricatura del seu avi i un detall molt especial: un tallacigars propietat de Nicolau Casaus, vicepresident del FC Barcelona durant 23 anys i l'ànima del moviment penyístic del nostre Club. Els dos regals formaran part de la memorabilia de la penya a partir d'ara.

El president de la penya, Alberto Caloggero, va declarar en acabar la visita del vicepresident Cardoner que veia complerta la missió de que “el nét de Nicolau Casaus visités la penya que el seu avi va inaugurar fa 30 anys”.

Caloggero va explicar que gairebé tots els aficionats argentins tenen el seu club de preferència i que el Barça és, per a molts d’ells, el seu segon equip. “I tots reconeixen que és el Barcelona l'equip que els dóna majors satisfaccions”, va comentar el president d'aquesta penya que va tenir amb els fitxatges pel Barça de Riquelme -procedent del Boca Juniors-, i de Saviola -jugador del River Plate-, una explosió de nous socis increïble.

La Penya Barcelonista Nicolau Casaus té 306 socis a tota Argentina, un país on existeixen 16 casals catalans. “Intentem crear noves penyes, però és difícil”, comenta Caloggero, a qui la passió pel FC Barcelona li va començar quan tenia 12 anys. “Sentíem els resultats de la Lliga espanyola per radio, i ens arribava molt poca informació visual sobre el Barça, encara i així la meva passió va créixer i amb els anys va sorgir la idea de muntar una penya que ara compleix 30 anys”, una penya que gràcies a internet emet notícies sobre el FC Barcelona i manté viva la imatge del Club en un dels països del món més allunyats de Catalunya.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();