fcb.portal.reset.password

Albert Espinosa amb els joves de la Masia que han pogut assistir a la seva xerrada / MIGUEL RUIZ - FCB

En el marc de les xerrades que periòdicament s’organitzen a la Masia, amb l’objectiu de donar a conèixer als joves unes realitats que van més enllà del món del futbol i de l’entorn del Barça, aquest dimarts ha estat Albert Espinosa, creador de l’exitosa sèrie de televisió Polseres vermelles, que ha fet la volta al món i que als Estats Units triomfa sota el títol The Red Band Society, l’encarregat d’exposar als esportistes de la residència del Club la necessitat de viure sent conscients de com és de senzill creure en els somnis perquè es facin realitat.

Espinosa ha explicat als esportistes blaugranes, utilitzant exemples de la seva pròpia experiència vital que el van portar a lluitar i superar un càncer durant 10 anys, que s’ha de “gaudir del moment” perquè la “vida és molt curta i s’ha de viure sempre amb optimisme”, ja siguis un malalt de càncer o un futbolista: ”Als 14 anys em van donar només un 3% d’esperança de vida. Fins i tot van recomanar a la meva família que em portessin a Menorca a passar el darrer estiu de la meva vida. Però tant els meus pares com jo ens vam dir que un 3% era molt i que valia la pena lluitar. I així ho vam fer i ara cada estiu vaig a Menorca uns dies de vacances per no oblidar mai que la vida s’ha de viure intensament”.

L’experiència d’avui ha estat molt enriquidora per als joves esportistes de la Masia, que han connectat molt ràpidament amb Espinosa. “Ha estat una conferència molt interessant. Amb molta connexió amb els nois. Crec que d’alguna manera interioritzen moltes situacions i tenen una energia molt forta que pot sortit en qualsevol moment. Jo el que he intentat és explicar la meva experiència a l’hospital i ha estat molt positiu veure la resposta del seus ulls. Marxo satisfet per què crec que ells utilitzaran en un futur a la seva vida com esportistes moltes de les coses que han sentit i après avui”, ha explicat Espinosa, per a qui molts nens de Sant Joan de Déu i de la mateixa Masia viuen situacions emocionals similars: “Estar apartats de la família, lluitar per aconseguir un objectiu com pot ser superar un càncer o triomfar al Barça, tot són emocions. Crec que ha estat molt positiu per a ells veure com jo, que als 14 anys era futbolista i només pensava en el futbol, ara sóc molt feliç fent una altra activitat després d’haver lluitat 10 anys per superar una adversitat. No ens hem de rendir mai. Aquest és el missatge que els he volgut transmetre i marxo satisfet perquè crec que l’han captat”.

La conferència d’Albert Espinosa s’emmarca dins del programa #ValorsMasia2015-2016 que els joves esportistes de la Masia han posat en marxa conjuntament amb l’Hospital de Dia de Sant Joan de Déu amb l’objectiu de recaptar diners a favor de la lluita contra el càncer infantil.  Totes aquelles persones que estiguin interessades a col·laborar poden fer el seu donatiu a través del web www.implica-t.org. El proper acte de la campanya #ValorsMasia2015/16 serà el 12 de febrer i consistirà en una visita dels joves esportistes de la Masia als Castellers de Vilafranca per fer tots junts un taller de castells.


Xerrada Albert Espinosa a La Masia by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();