fcb.portal.reset.password

L'exvicepresident del FC Barcelona, Nicolau Casaus / ARXIU - FCB

Nicolau Casaus de la Fuente i Jané va morir als 94 anys al Portamar Residencial de Castelldefels, a dos quarts de vuit del vespre. Va ser vicepresident del FC Barcelona entre el 1978 i el 2000, sempre sota la presidència de Josep Lluís Núñez, i una persona molt estimada per les penyes, a les quals va dedicar-se en cos i ànima durant la seva etapa com a directiu. La seva labor social va deixar empremta, per això se’l considera el pare del moviment penyístic.

Hi va entrar en contacte el 1947, quan va ser nomenat vicepresident de la Penya Solera, la degana. La vida de Casaus, argentí de naixement i a qui es recorda sempre pel cigar, va estar plena de vicissituds, entre les quals haver estat condemnat a mort per un tribunal militar el 1940. Les seves cites, que repetia assíduament, eren les següents: “Per damunt del Barça, sols Déu i la família”, o “a mi no m’agrada el futbol, sols m’agrada el Barça. Un partit que no és del Barça no m’interessa”.

El dissabte 11, en el primer partit que l’equip de futbol va jugar després de la seva mort, els jugadors van guardar un minut de silenci i van lluir braçalets negres en memòria seva. Aquell dia el Barça va disputar un amistós a Hong Kong davant el Mission Hills que va guanyar per 0-4.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();