fcb.portal.reset.password

Imatges de l'enterrament de Joan Gamper, fundador del Barça / ARXIU - FCB

“L’expresident del FC Barcelona va morir ahir cap a dos quarts de nou del matí, a la seva habitació. La seva esposa, després de preparar-li l’esmorzar, entrava a despertar-lo a les nou, com cada dia. Veient que en cridar-lo a la porta no responia, va témer alguna cosa; demanà auxili. El van trobar mort al seu llit, tapat amb un llençol”. Així explicava ‘La Veu de Catalunya’, a l’edició del 31 de juliol, la mort del fundador del FC Barcelona. Tenia 52 anys.

La mort de Gamper, al 3r 2a del número 4 del carrer de Girona, continua sent una incògnita, encara que sovint s’apunta a un suïcidi provocat per un cúmul de circumstàncies desfavorables per a l’apòstol del barcelonisme: les autoritats l’havien apartat del Club arran dels incidents amb la Marxa Reial del 1925 i se sentia sol, i a més el crac de la Borsa el 1929 també l’havia afectat. Fos com fos, la seva mort va colpir fortament el barcelonisme i tota la ciutat, la premsa se’n va fer ampli ressò i l’endemà va ser enterrat amb gran solemnitat, acompanyat per jugadors i socis del Club.

La comitiva fúnebre, que va sortir del seu domicili, es va convertir en una veritable manifestació popular de dol. Una pèrdua que, per inesperada, va deixar un inconsolable dolor a la gran família barcelonista.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt