fcb.portal.reset.password

Alfredo Amarilla, durant un partit al Camp Nou / HORACIO SEGUÍ - FCB

El FC Barcelona de Venables visitava San Mamés, un estadi on aquell temps no hi era ben rebut. Tot just al minut 9, el col·legiat Teodoro Valdés Sánchez va expulsar el paraguaià Amarilla, després de consultar amb el jutge de línia, sobre un tumult que s’havia format dins l’àrea de l’Athletic Club de Bilbao.

La sorpresa va ser general, inclús pel davanter blaugrana, que estava lluny dels fets: una caiguda de Goikoetxea dins l’àrea, després d’un contacte amb Migueli, havia aturat el partit. Per les imatges en directe de TV3 es va veure clarament que Amarilla no hi havia tingut res a veure, fet que va indignar molt els aficionats barcelonistes.

Però l’àrbitre va cometre un altre error, i és que va donar validesa al segon gol de l’equip local, el de la victòria, quan ja s’havia sobrepassat el minut 90 (2-1). El porter blaugrana Urruti s’hi va encarar dient-li: “Tu no tens vergonya. Ets un cara dura i un pocavergonya!”. Les seves paraules van quedar reflectides a l’acte.

Més endavant, Valdés Sánchez reconeixeria el seu error: “Em va confondre el jutge de línia. Quan vaig veure les imatges per televisió em vaig deprimir. Ho sento de veritat”. El mal, però, ja estava fet. A Amarilla, òbviament, no el van sancionar, però sí a Migueli i a Urruti: un i dos partits, respectivament.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt