fcb.portal.reset.password

L'equip de voleibol al Palau Blaugrana / HORACIO SEGUÍ - FCB

Als anys 50 el voleibol blaugrana va tenir una vida molt efímera: es va crear la primera secció d’aquesta disciplina esportiva però només va durar quatre mesos, i no va ser fins el 25 de setembre del 1970 que es va fundar la secció com a tal sota la presidència d’Agustí Montal i Costa. El delegat de la nova secció era Josep Argial, i l’entrenador Rafael Casanovas, que comptava per a la primera temporada amb 10 jugadors: Orellana, Carratalà I, Amat, Blanzaco, Figueras, Giménez, Yebra, Sánchez, Carratalà II i Rius.

El primer partit es va disputar contra el Club Natació Barcelona, amb victòria blaugrana per tres sets a zero. Amb aquesta victòria es va guanyar la participació a la Segona Divisió estatal, i la temporada següent ja va ascendir a la Divisió d’Honor, on es consolidaria ràpidament. Amb els lògics alts i baixos, el voleibol s’ha mantingut com a secció amateur amb un bon nivell, aconseguint també grans èxits amb l’equip femení. Un any després de la fundació de la secció s’inaugurava el Palau Blaugrana, confirmant d’aquesta manera la vocació poliesportiva del FC Barcelona.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt