fcb.portal.reset.password

L'equip de la secció de bàsquet de la dècada dels anys 1930 / ARXIU - FCB

A proposta del soci Pere Cusell, la Junta Directiva, sota la presidència d’Arcadi Balaguer, va fundar la secció de bàsquet durant l’estiu del 1926. De totes maneres, el bàsquet en blau i grana havia despuntat a l’abril del 1923, amb la presència a la primera edició del Campionat de Catalunya. No obstant, en no posseir terreny de joc propi, l’equip va desaparèixer i va ressorgir tres anys després. Jugava els primers anys al Sol de Baix, entre l’avinguda de Madrid i la travessera de les Corts.

Eren anys en què tot el món del bàsquet català era a les beceroles. A la dècada del 1940 hi va haver una nova empenta a la secció, però sense una consolidació efectiva i amb èxits irregulars. El gran salt es va esdevenir a la dècada del 1970, amb l’equip situat ja permanentment a l’elit del bàsquet, un esport que ocupa ara un lloc important a la vida esportiva de l’Entitat, ja que és la segona preferència dels aficionats i aficionades barcelonistes.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();