fcb.portal.reset.password

Una imatge del dia de la inauguració del Miniestadi / HORACIO SEGUÍ - FCB

Tres anys després de posar la primera pedra, el segon estadi del FC Barcelona era una realitat.  El Miniestadi va ser inaugurat amb gran solemnitat perquè, com va dir el seu gran valedor, el president Núñez, “un estadi no es construeix cada dia”. Va afegir que “aquesta és l’expressió de la grandesa del FC Barcelona. No podem aturar-nos i és significatiu que aquesta inauguració hagi coincidit amb el 25è aniversari del Camp Nou. Però tot això no hauria estat possible sense el meravellós suport de la nostra afició, com no n’hi ha cap d’altra al món. Aquesta data és inoblidable”.

L’expresident Enric Llaudet va ser molt enginyós i va assegurar que “sóc feliç perquè el Camp Nou ja té un fill.  El Barça creix i aquest realitat és la nostra millor promesa de futur”. També hi van ser presents altres expresidents, com Agustí Montal i Francesc Miró-Sans, l’artífex del gran coliseu inaugurat el 1957.

El Mini, amb aforament per a 16.000 persones, va costar 270 milions de pessetes. Estava pensat per a la celebració dels partits dels equips base de l’entitat. Els actes inaugurals van acabar amb un partit entre dos equips del Barça. En un d’ells, el vestit de blaugrana, un jove de la pedrera, Guillermo Amor, va entrar al minut 39 per Diego Armando Maradona. Era com fer l’ullet al futur: Amor seria un dels primers que faria el salt del Mini al Camp Nou per a consolidar-se en la plantilla professional.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt