fcb.portal.reset.password

El capità, Joaquim Rifé, rebent el trofeu de la Copa de Fires / HORACIO SEGUÍ - FCB

La Copa de Fires, nascuda el 1955, va tancar el seu periple al calendari internacional amb un sentimental partit entre el primer campió, el FC Barcelona (1955-1956), i el darrer, el Leeds United anglès (1970-1971). La competició, que va seguir mantenint el mateix format, va passar a dir-se Copa de la UEFA a partir de la temporada 1971/72. 

El duel entre el primer i l’últim campió d’aquesta competició es va disputar al Camp Nou per adjudicar en propietat l’únic exemplar original del trofeu. L’equip blaugrana va guanyar la ‘finalíssima’ per 2-1: Dueñas va obrir la llauna al minut 51, però al 53’ Jordan empatava pels anglesos. El mateix Dueñas va transformar el 2-1 definitiu a les acaballes (min 83) i així el títol es quedava a Barcelona. Aquell dia, l’entrenador ‘Rinus’ Michels va fer jugar els homes següents: Sadurní; Rifé, Gallego, Eladio; Torres, Costas; Rexach, Juan Carlos, Dueñas, Marcial i Asensi (Fusté, m. 79).

Després del partit, Michels va agrair l’esforç dels seus jugadors: “Aquesta vegada tots han lluitat”, va dir, afegint que va demanar especial atenció a la zona ampla, “on els anglesos ordeixen tots els seus atacs, enviant homes en punta”. El president de la FIFA de l’època, Stanley Rous, va lliurar el trofeu Noel Béard (batejat així) al capità del FC Barcelona, Joaquim Rifé. Una copa que quedava en propietat de l’equip barcelonista.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();