fcb.portal.reset.password

Una imatge de la celebració organitzada al Camp de Les Corts / SÁENZ GUERRERO - FCB

El FC Barcelona va disputar la Sèrie Internacional de Caracas, també coneguda com a Petita Copa del Món, ja que la jugaven clubs i no seleccions. L’equip es trobava en un bon moment i hi va participar com a campió de la Copa del Generalíssim. En aquella ocasió, els equips que compartien cartell amb el Barça eren el Sevilla, el Botafogo i el Club Nacional de Montevideo.

La sèrie era a doble partit i, d’aquesta manera, el Barcelona de Domènec Balmanya disputaria un total de sis enfrontaments. Va guanyar el primer contra el Club Nacional per 4-0, el segon contra el Botafogo brasiler (3-0), i el tercer davant el Sevilla. A la segona volta els blaugranes van tornar a superar els uruguaians (3-2) i van empatar amb els andalusos (2-2). Classificació en mà, el sisè partit davant el Botafogo seria el decisiu, tot i que amb un empat el Barça en tenia prou per coronar-se a Veneçuela.

Per a aquell partit Balmanya va alinear els futbolistes següents: Ramallets; Olivella, Brugué; Segarra, Vergés, Gensana; Basora, Villaverde, Eulogio Martínez, Evaristo i Tejada. El resultat final va ser d’empat a dos, amb gols d’Evaristo i Villaverde per part barcelonista, i d’aquesta manera els culers van acabar alçant el títol després de sumar 10 punts, dos més que el Botafogo. El Sevilla va quedar tercer amb 4 punts, i el Club Nacional de Montevideo, cuer amb només 2 punts.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt