fcb.portal.reset.password

Agustí Montal i Costa, escollit nou president del FC Barcelona / ARXIU FCB

L’Assemblea Extraordinària del Barcelona, en el Palau de les Nacions de la Fira de Mostres, va elegir el nou president de l’Entitat. El més votat va ser Agustí Montal i Costa, que es va imposar a Pere Baret per 126 vots a 112. Montal, fill de qui va ser màxim mandatari de l’entitat barcelonista, Agustí Montal i Galobart, entre el 20 d’agost del 1946 i el 16 de juliol del 1952, va tenir el suport de quatre expresidents (Arcadi Balaguer, Francesc Miró-Sans, Enric Martí Carreto i Enric Llaudet) que van signar una carta publicada a la premsa, on asseguraven que Montal “aportarà les solucions constructives que precisa el nostre club per tal de revitalitzar el seu prestigi i grandesa”.

Afegien també que “és un home jove i dinàmic que precisa el ritme esportiu del nostre temps i, alhora, la persona amb sentit de la responsabilitat i seriositat que exigeix la presidència d’un club de tanta solera”. Montal, com queda recollit en el volum ‘Els quaranta-vuit presidents del FC Barcelona’, “modernitzà les estructures del club i el re-catalanitzà, recuperant-ne el nom, els símbols, les banderes i l’idioma”. Les primeres paraules del nou president ja anaven en aquesta direcció: “Treballaré amb ganes, il·lusió i...  energia!”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();