fcb.portal.reset.password

Gran afluència d'afició blaugrana a Montserrat / HORACIO SEGUÍ - FCB

Amb motiu dels actes del 75è aniversari, el FC Barcelona va pelegrinar a Montserrat. Va ser “una brillant i emotiva jornada a la Muntanya Santa, on es van aplegar 5.000 seguidors barcelonistes”, va apuntar el Butlletí Oficial Informatiu del Club. Totes les previsions es van desbordar. El Barça, d’aquesta manera, ve retre homenatge a la patrona de Catalunya i es refermava com més que un club en les seves bodes de platí. El pare abat, Cassià Maria Just, va oficiar una missa en què el jugador Toni Torres, present a la celebració juntament amb Quimet Rifé, va llegir la primera epístola. El religiós, en la seva intervenció davant la multitud, va agrair a tots els presents el pelegrinatge i va parlar de justícia, pau i veritat. Un dels moments més emotius va ser quan va dir: “En els valors esportius i en les múltiples activitats de tanta significació cívica i cultural desenvolupades pel vostre club en aquests 75 anys trobem avui una esperança de futur. Ens la dóna el vostre esperit de germanor, de tenacitat, de paciència, de coratge vers més altes fites. Ens la dóna el vostre afany de superació d’egoismes mesquins, la fidelitat a la nostra terra, l’acollida als homes i les dones vinguts d’altres terres als quals oferiu el Club com una llar d’ideals i d’espai enmig de totes les penalitats de la vida de cada dia”.

El president Montal va destacar: “Avui venim a oferir a la nostra Moreneta, amb els nostres cants, amb les nostres banderes i la nostra alegria, el conjunt de tots els esforços que hem anat desplegant al llarg dels 75 anys de vida del nostre club”. La flama barcelonista, encesa per Gamper el 1899, cremava amb més força que mai, amb més intensitat que mai. Ni obscures etapes de règims totalitaris ni penúries econòmiques ni repetides decepcions esportives havien pogut apagar-la.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();