fcb.portal.reset.password

Sandro Puppo, el dia de la seva presentació com a nou entrenador del Barça / ARXIU - FCB

El FC Barcelona començava els entrenaments de pretemporada del primer equip a Les Corts amb un nou entrenador, l’italià Sandro Puppo, que arribava com a substitut de Daucik. El Barça havia fitxat Puppo després de l’èxit amb Turquia al Mundial del 1954, en què havia aconseguit eliminar la selecció espanyola.

El ritual d’aquell primer dia començava amb el pesatge de tots els jugadors, que seguien de prop els mateixos periodistes, i uns exercicis d’entrenament. Samitier, que era aleshores el secretari tècnic, va oferir al nou entrenador uns acurats informes de cadascun dels jugadors, complementats amb una fitxa psicotècnica, un element nou. Dins dels vestidors, amb jugadors, premsa i directiva, es van fer els parlaments que donaven inici a la temporada, amb els lògics bons propòsits.

Un cop començat el curs, una de les decisions més polèmiques de Puppo va ser apartar Biosca del primer equip (va jugar quatre partits) i alinear a la majoria dels partits el central Bosque (32 partits), un altre gran jugador procedent dels equips inferiors del Club. L’italià només va estar una temporada al Barça, ja que va ser substituït per Platko la temporada següent.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();