fcb.portal.reset.password

Alfredo Di Stéfano, amb la samarreta del FC Barcelona al camp de Les Corts / ARXIU - FCB

És la data del desenllaç, la data en la qual el president del FC Barcelona, Enric Martí Carreto, i el del Reial Madrid, Santiago Bernabéu, davant la presència d’un membre de la FIFA, firmaven el document que es va lliurar al general Moscardó per a la seva aprovació final. En un dels punts s’especificava que el jugador Alfredo di Stéfano jugaria una temporada al Barça i l’altra al Madrid, començant pel conjunt blanc. Una suposada decisió salomònica que no tenia en compte que els drets legals els tenia el Barça, i que de fet culminava un seguit de pressions oficials en favor de l’equip madrileny.

Finalment, els representants barcelonistes van acabar renunciant al jugador, una opció que, casualment, també estava prevista en el document. Com es recull en el llibre ‘El Cas Di Stéfano’, de Xavier G. Luque i Jordi Finestres, la renúncia final s’entén en el clima de l’època i les imbricacions entre el club blanc i el poder polític, amb pressions de tota mena al president Enric Martí Carreto per tal que cedís els drets del jugador al Madrid amb una inequívoca frase: “Martí, sigui vostè sensat, que té vostè família...”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt