fcb.portal.reset.password

Rossend Calvet formava part del Comité d'Empleats que va salvar el Club / ARXIU - FCB

El fracàs del cop militar de Franco va desencadenar l’esclat de la Guerra Civil. A Barcelona la participació de civils en l’esclafament de la revolta va tenir com a conseqüència l’inici d’un procés revolucionari que va col·lectivitzar moltes empreses. En aquest context alguns membres del sindicat anarcosindicalista CNT volien controlar el FC Barcelona. Per evitar-ho, els 15 treballadors que tenia aleshores l’Entitat van reaccionar creant un Comitè d’Empleats que es va fer càrrec de la direcció del Barça, substituint la junta directiva.

El matí del 15 d’agost es van reunir a les oficines del Club, al carrer Consell de Cent, els empleats de les oficines, i van triar un Comitè format per Rossend Calvet, Josep Farré i Josep Pujol. Havien actuat amb urgència, sense poder contactar amb els treballadors que es cuidaven del camp de Les Corts i les pistes de tennis. Uns dies més tard ho van fer, i van crear un nou comitè, format per Pere Ballarín, Manuel Bassols, Àngel Mur, Rossend Calvet i Àngel Sánchez.

El comitè va actuar amb el vistiplau tàcit de la junta directiva, tot i que aquesta formalment va cessar. La mostra evident és que el 31 d’agost es va fer una ampliació del comitè amb tres representants dels socis, que eren membres de la darrera junta directiva. El Barça havia evitat caure en mans alienes. Temps convulsos per a l’entitat blaugrana des d’un punt de vista polític, i també econòmic i social, i una solució imaginativa per mantenir-ne el control.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt