fcb.portal.reset.password

Una imatge de la demolició del mític Camp de Les Corts / HORACIO SEGUÍ - FCB

Al Consell de Ministres celebrat a Pazos de Meiras (la Corunya) es va aprovar el dictamen que havia presentat sis mesos abans la Direcció General d’Urbanisme, i que permetria que una part dels terrenys –aproximadament un terç de la superfície– del camp de Les Corts es convertís en edificable. Era la fi del malson. El Barça, que havia inaugurat el Camp Nou el 1957, havia necessitat gairebé vuit anys per aconseguir treure rendiment econòmic a una instal·lació que ja no utilitzava i que ara podria vendre i pagar així els deutes que arrossegava per la construcció del Camp Nou.

Cal tenir en compte que per fer el Camp Nou s’havia fet l’operació inversa: comprar terrenys que tenien la qualificació d’edificables i convertir-los en zona verda i d’equipaments. Per a això el Barça no estava demanant cap tracte de favor, però tot i així va tardar molt a aconseguir el canvi urbanístic. El maig del 1966 el Barça acceptava la segona oferta que havia rebut pels terrenys, de 226 milions de pessetes, i els va vendre al grup immobiliari Habitat, representat per l’advocat José M. Figueras Bassols.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();