fcb.portal.reset.password
Javier Faus, a la sala de premsa Ricard Maxenchs

Javier Faus, durant la roda de premsa de balanç de l'exercici econòmic 2013/14 / FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

Evolució de resultats després d'impostos de l'exercici econòmic de la temporada 2013/14

El FC Barcelona ha tancat l’exercici econòmic de la temporada 2013/14 amb uns ingressos de 530 milions d’euros, la qual cosa suposa un rècord en la història del Club i també superar la xifra dels 500 milions, un fet mai assolit anteriorment. El vicepresident Javier Faus ha fet balanç del tancament econòmic de la temporada anterior en una roda de premsa a la sala de premsa Ricard Maxenchs en què ha explicat que, pel que fa als beneficis nets obtinguts, el Club ha sumat 41 milions d’euros, els segons més alts per darrere del curs 2011/12, en què es van assolir 49 milions d’euros.

Faus també ha valorat que en els últims quatre exercicis –des de la temporada 2010/11, en què va començar el mandat d’aquesta Junta Directiva– el Club ha acumulat uns beneficis que se situen en 113 milions d’euros. En aquest sentit, el vicepresident econòmic ha comentat que mai abans el Club havia aconseguit uns beneficis tan alts durant quatre anys consecutius i que significa una mitjana en els darreres exercicis de 35 milions d’euros.

En l’exercici econòmic del curs 2013/14 també s’ha reduït el deute net en 44 milions d’euros, cosa que significa que des de l’inici del mandat s’ha rebaixat un total de 143 milions. Actualment el deute net se situa en 287 milions d’euros (a 30 de juny de 2014), quan fa quatre anys era de 431 milions.Som molt més forts i ara estem més presents arreu del món que fa quatre anys
Javier Faus ha destacat l’esforç comercial i de patrocini sense precedents que ha dut a terme el FC Barcelona. “Som molt més forts i ara estem més presents arreu del món que fa quatre anys”, ha comentat. Amb acords comercials arreu del món, el vicepresident ha explicat que la voluntat del Club és obrir mercat en dos països estratègics, Rússia i el Brasil, dos llocs on encara el FC Barcelona no té cap ‘partner’. Faus ha afegit que incidiran en el mercat rus a través de Leo Messi, mentre que al brasiler ho faran a través de Neymar Jr.

També ha remarcat els quatre anys consecutius amb auditories netes, sense cap excepció. “Volem que els comptes que arribin als compromissaris reflecteixin fidelment el patrimoni del Club. És un senyal de transparència de com volem gestionar el Club en l’aspecte econòmic”.

I ha recordat que el tancament econòmic de la temporada passada ha estat el primer exercici en què ha entrat en vigor l’article 67 dels Estatuts aprovats en l’última Assemblea de Compromissaris, que es compleix en haver tancat el curs amb beneficis i amb la ràtio deute sobre l'Ebitda.

Un dels altres punts comentats ha estat que el Club ha passat de tenir uns fons propis de 62 milions d’euros negatius (30 de juny de 2010) a 50 milions positius. “Teníem més deutes que actius i hem girat la truita fins a obtenir uns fons propis com es mereixen”.

Finalment, Faus ha assenyalat que en els últims quatre anys el FC Barcelona ha ascendit de la 24a a la segona posició a la llista de clubs més valuosos segons Forbes. “Som el club que més ha crescut a nivell mundial”. I s’ha mostrat optimista per continuar creixent, ja que “som l’únic equip amb el potencial per millorar els seus contractes”, fet que permetria, segons Faus, “reforçar la nostra presència mundial”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();