fcb.portal.reset.password

El president Bartomeu, amb els autors del ‘Gran diccionari de jugadors del Barça’ / GERMÁN PARGA - FCB

L’Auditori 1899 ha acollit la presentació del ‘Gran diccionari de jugadors del Barça’, un llibre de gran format que reuneix tots els futbolistes que en alguna ocasió han jugat un partit amb el primer equip, ja sigui oficial o no oficial. El Club va repartir exemplars del llibre entre els socis i aficionats després del partit de Lliga del 20 d’abril passat contra el València per celebrar la diada de Sant Jordi.

El president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu ha presidit l’acte, en què també han assistit el vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, i els directius Silvio Elías i Pau Vilanova. A més, l’Agrupació Barça Jugadors, que juntament amb el Club ha col·laborat en l’edició del ‘Gran diccionari de jugadors del Barça’, també ha estat present amb una àmplia representació d’exjugadors encapçalada pel president de l’entitat, Ramon Alfonseda.

La presentació també ha comptat amb els 13 autors del llibre, que després de molts anys de recerca han vist com aquest Sant Jordi ha sortit a la llum una obra de referència per als amants de les estadístiques i la història del Barça. Toni Closa, coordinador del llibre, ha estat l’encarregat de dirigir unes paraules als assistents i explicar com s’ha dut a terme el projecte. Mentre que Sergi Solé, David Salinas i Jordi Mas han parlat en representació dels 13 autors.

L’acte ha finalitzat amb l’entrega per part de Josep Maria Bartomeu i Ramon Alfonseda d’una samarreta a cadascun dels autors que han fet possible el ‘Gran diccionari de jugadors del Barça’.

Declaracions del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu:

“Vull felicitar els 13 autors per la vostra feina i esforç. És impagable el que heu fet perquè només ho fa algú que porta el Barça al cor, que la família i els companys de feina li ho permeten, i així pot dedicar tantes hores del seu temps lliure a aquest llibre”.

“Era un deure fer aquesta recopilació. Fa un reconeixement als jugadors, sobretot a aquells que no són a la memòria col·lectiva. No érem conscients de la quantitat de jugadors que han jugat amb el Barça i en queden encara molts. És un diccionari que ha d’estar actualitzat i us animo a continuar perquè aquest llibre és un llegat del Barça”.

Declaracions del president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda:

“Gràcies a totes aquelles persones que han fet possible que avui tinguem aquest diccionari. Han fet una feina de quasi tres anys, amb molta dedicació i temps per recopilar aquestes dades. Hi ha 958 jugadors que han jugat com a mínim un partit oficial amb el primer equip i hi ha 1.300 jugadors que com a mínim han jugat un partit amistós. Imagineu-vos la quantitat de feina i temps que han dedicat. Per això vull destacar el valor quantitatiu i qualitatiu d’informació que ha estat necessari aconseguir i contrastar. I tot ho han fet pel seu amor al nostre Club”.

Declaracions del coordinador del ‘Gran diccionari de jugadors del Barça’, Toni Closa:

“Crec que un club com el nostre, potser el més gran i el millor del món, té la biografia més extensa i variada que cap altre club. Per això a aquest club li mancava una obra com aquesta. L’estadística és la part freda de la història, però la que reflecteix al final la història real”.

Tornar a dalt