fcb.portal.reset.password
El president Josep Maria Bartomeu amb el pianista xinès Lang Lang al Camp Nou

El president Josep Maria Bartomeu amb el pianista xinès Lang Lang al Camp Nou / FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

El pianista xinès Lang Lang, considerat com un dels grans prodigis actuals de la música clàssica, ha aprofitat la seva estada a Barcelona per assistir a la cloenda d’un campus per a joves intèrprets que organitza la seva Fundació, per visitar el Camp Nou i gaudir de ben a prop d’una de les seves altres passions més enllà de la música, el futbol.

El jove intèrpret xinès va ser rebut aquest dissabte a l’Estadi per Josep Maria Bartomeu, amb qui va conversar una estona sobre els motius de la seva visita a la ciutat, així com de diferents aspectes relacionats amb el Barça i el futbol en general. I, particularment, de com el futbol i la música són unes eines molt útils per difondre valors i educar els joves.

Música a la gespa del Camp Nou

Lang va baixar després fins al terreny de joc, on va poder gaudir de la sensació de seure davant del piano en un escenari que, en aquest cas, no ha estat cap auditori ni cap sala de concerts, sinó la immensitat d’un gran estadi de futbol buit. Lang va interpretar algunes estrofes de peces clàssiques i va finalitzar aquest tast de master class particular interpretant una estrofa de l’himne del Barça.

Aquesta visita ha tingut lloc amb motiu del segon Junior Music Camp que la Lang Lang International Music Foundation, amb el patrocini d’Allianz, organitza anualment en una ciutat del món.

Enguany ha estat Barcelona la ciutat que ha acollit 14 joves de diferents països, els quals durant sis dies han pogut gaudir de la seva afició musical i, al mateix temps, compartir experiències mentre
visitaven i coneixien una nova ciutat. La primera edició d’aquest campus, el 2013, va tenir com a seu la ciutat de Munic. La cloenda del campus va consistir en una master class que Lang va oferir dissabte a l’Auditori davant de més de 500 convidats.

Lang Lang, (Shenyang, la Xina, 1982) està considerat no només com un dels intèrprets de piano més brillants de l’actualitat, sinó com algú que ha revolucionat la música clàssica en aprofitar les noves tecnologies i les xarxes socials per difondre la música clàssica arreu, i en especial entre els més joves. Hi ha més de 30 milions de joves xinesos que estudien piano gràcies, majoritàriament, a l’exemple de Lang. L’intèrpret ha posat el seu virtuosisme al servei de les millors orquestres del món, però també ha participat en grans esdeveniments relacionats amb l’esport, com la cerimònia de cloenda del Mundial del Brasil 2014 i la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Pequín, el 2008.

El pianista xinès és també conegut per la seves iniciatives socials, que canalitza a través de la Lang Lang International Music Foundation, la qual té com a objectius formar futurs talents, promoure la utilització de la tecnologia en l’educació musical i ampliar l’afició entre els joves a través d’experiències musicals en viu. En la conversa amb el president Bartomeu s’ha plantejat l’opció de cercar possibles acords de col·laboració de futur amb la Fundació del FC Barcelona.

Durant la visita, el president Bartomeu va assegurar: "Lang Lang és una figura mundial i el fet que vingui al FC Barcelona ens ajuda a unir el Barça amb els nens i joves als quals ell arriba a través de la música". Per la seva banda, el pianista xinès va afirmar: "És increïble haver pogut interpretar el piano en un lloc com aquest estadi d'aquest equip llegendari". A més, va explicar que li agrada el Barça perquè "juguen d'una manera molt artística", i que "resulta fantàstic veure'ls jugar com un equip i amb artistes com Xavi, Messi o Iniesta sobre el terreny de joc".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();