fcb.portal.reset.password

Manel Vich, la veu del Camp Nou / THE GREEN SOCCER JOURNAL

Al llarg de 59 anys, Manel Vich ha estat la veu del FC Barcelona com a speaker del Camp Nou. Coincidint amb la seva presència a la final de la Lliga de Campions a Berlín, es va estrenar el curt documental de quatre minuts anomenat ‘La Veu del Barça’, obra de Johan Kramer.

Vich va esdevenir speaker a l’estadi de Les Corts el 1956, uns mesos abans que s’inaugurés el nou estadi. Com s’explica en el documental, en tot aquest temps només s’ha perdut tres partits: dos a causa d’operacions i un altre pel casament de la seva filla.

Un museu a casa

Després de 59 anys al Barça, la seva casa és un bagul de records del Club. Explica Manel Vich: “Tinc moltes samarretes, bufandes i fotos, però si m’ho hagués imaginat al principi m’ho hauria guardat tot i tindria un museu per competir amb el del Club”. Als seus 77 anys assegura que vol continuar fent de ‘speaker’ tant com Déu i el Club l’hi permetin. Però si un dia s’acaba, retornarà al seu seient de soci pel qual paga religiosament, encara que mai s’hi ha assegut.

Johan Kramer és un cineasta i fotògraf holandès. Com a fanàtic del futbol ha rodat diversos films sobre el FC Barcelona. Per exemple, ‘0,08%’, sobre un nen gairebé cec que és boig pel Barça, ‘Charly’, sobre l’antic jugador i entrenador Carles Rexach, i ‘Johan Primero’, un llargmetratge sobre un fan del Barça que dóna supersticiosament 50 voltes diàries al Camp Nou amb el seu Dos cavalls blaugrana.


Manel Vich, the voice of Barça | Manel Vich, la... por
Tornar a dalt