fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu, durant l'entrevista a 8tv.

Josep Maria Bartomeu, en dues entrevistes al programa ‘8 al dia’ de 8tv i ‘Efectivament’ de Tv3, ha afirmat que tant la seva imputació en el cas Neymar com la del Club es tracten d’un ‘atac a la institució’: “No té cap sentit imputar un club com el Barça, és exagerat i desmesurat. Hi ha un atac al Barça i ens hem de defensar.” I ha estat contundent en les seves paraules:Hi ha un línia vermella que s’ha traspassat i hem de dir prou. Hi ha massa coses al voltant i hem d’aturar-ho perquè s’ha traspassat la línia vermella.”

El president blaugrana, que ha comentat que és ‘particularment estrany que tot vagi amb aquesta velocitat’, ha estat clar recalcant que no s’ha fet res malament: “La propera setmana aniré a declarar a l’Audiència Nacional i seguirem explicant la veritat. Vull que quedi clar que el Barça no ha fet res dolent. No ha fet res més que portar un jugador com Neymar. El Barça ni els seus executius, empleats i directius no han fet res malament. Tot això arrenca d’un  moviment d’algú que no volia que vingués al Barça. Ja ho va dir el pare del Neymar que tenia una oferta del Reial Madrid més alta que la del Barça, i això no ha agradat.”

‘Veig factura política i esportiva’

Bartomeu ha tornar a recordar el preu de l’arribada de Neymar i ha defensat l’operació dient, “tot el que hem fet ha estat ben assessorats, ben fet i seguint les pautes d’un fitxatge com el de Neymar. Ja vam dir que el fitxatge va tenir un cost de 57 milions i ho mantenim.” I ha explicat el motiu del cas: “Hi ha uns contractes que el Barça interpreta d’una manera i la fiscalia d’una altra, aquí hi ha la discussió.”

Tot aquests moviments judicials han fet pensar Bartomeu que hi ha algú al darrera: No tinc cap evidencia però hi ha fets. Fa un any que vam deixar l’estadi per fer el ‘Concert per a la Llibertat’ i hem jugat amb la samarreta de la senyera, i la Via Catalana ha passat pel Camp Nou i potser això no ha agradat. Veig factura política i esportiva i seguirem treballant per arribar al fons de la qüestió, no volem que quedi així. Estic convençut que hi ha certs poders de l’Estat que no els ha agradat que Neymar hagi vingut al Barça.” I ha recordat altres precedents històrics que ha patit el FC Barcelona: “Un club com el Barça al llarg de la història ha patit moltes injustícies i aquesta n’és una, i és greu. I vull arribar al final i treure’n l’entrellat. Les coses les hem fet bé. Seguirem treballant amb la mateixa força d’ara i si cal encara més.”

‘Volem arribar a la veritat’

El president blaugrana que ha recordat que en el cas del Barça “és el primer cop a l’Estat que s’imputa una entitat jurídica” i que ‘feia 30 o 35 anys que no s’imputava algú amb aquesta celeritat” ha afirmat estar tranquil per demostrar que tot s’ha fet bé, com a ratificat el bufet Cuatrecasas: “Nosaltres hem dit sempre que volem arribar al final perquè el Barça no és culpable de res. No hem delinquit en cap moment. Per això el Barça no acceptarà cap pacte. Tant Sandro Rosell com jo no som culpables.” I ha afegit amb contundència: “Volem arribar a la veritat. Volem explicar que hem actuat amb legalitat i que no hem delinquit. Ho hem fet amb la correcció que tocava, i ho tornaríem a repetir igual per portar Neymar al nostre club.”

Procés electoral

Les darreres novetats en el cas Neymar no afectaran el procés electoral en el que es trobarà el Barça en els propers mesos. “Al gener vam anunciar un procés d’eleccions” ha recordat Bartomeu. “Volíem calma i s’ha aconseguit. Això no canvia res el rumb. Jo em seguiré presentant a les eleccions a final de temporada. Tot el calendari cap a les eleccions segueix com estava previst. Aquesta imputació i aquest afer Neymar, que ja semblava oblidat, ens dóna més forces, a mi i a tota la Junta Directiva.”

Altres inspeccions fiscals

En les entrevistes, el president Bartomeu ha afirmat que hi havia altres inspeccions fiscals: “A mi i a altres directius també ens estan fent inspeccions fiscals. I tot això també entra dins del grup de casualitats. També hi ha inspeccions fiscals a jugadors del primer equip. El Barça ara està en el punt de mira. Hi ha certs poders de l’Estat que no els agrada coses que passen al Barça, que tinguem tants èxits. I rebem un atac que considerem desmesurat.”


Josep Maria Bartomeu: "Hi ha un atac al Barça i... por fcbarcelona

Bon moment esportiu

Josep Maria Bartomeu ha incidit en el fet que aquestes imputacions arriben en un gran moment esportiu del primer equip: “Des que vam convocar eleccions el soci s’està unint. Anem tots junts i ara som dels pocs clubs d’Europa que encara poden lluitar pels tres títols. Unint-nos tots contra aquests atacs i seguirem lluitant per arribar fins el final. Hi ha molta unió al vestidor i els socis podem estar tranquils que hi ha esforç, ganes i il·lusió. Tot va sobre rodes. Luis Enrique ha trobat la clau. I crec que tenim la millor davantera del món.”

Tornar a dalt