fcb.portal.reset.password

Cardoner, durant la roda de premsa. FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

Jordi Cardoner ha fet balanç de la temporada 2013/14 pel que fa a l’Àrea Social, en què s’ha explicat l’estratègia per al futur pròxim. La participació social, l’accessibilitat, la solidaritat i el servei i proximitat han estat els eixos principals d’acció de l’Àrea Social durant aquesta temporada.

Tots els projectes a l’Àrea Social són igual d’importants, segons ha comentat Jordi Cardoner, però tres d’aquests han tingut molta rellevància: el Cens dels Socis, la Reforma Estatutària i el Referèndum del Nou Espai Barça. En el primer s’ha abordat la identificació dels dos grans col·lectius del Club, els socis i els penyistes, i la intenció de conèixer i adaptar-se a les diferents necessitats de tots ells. I és que actualment hi ha un total de 153.458 socis –encara hi ha 13.848 socis que no han passat el cens-, 152.004 penyistes i, per tant, la massa social del Club és de 304.025 persones.

“Un dels fets més destacables és que hi ha un total de 39.477 sòcies, la xifra més alta de la història del Club”, ha revelat el vicepresident de l’Àrea Social.

Pel que fa a la reforma estatutària, aprovada amb el 76% dels vots a l’Assemblea del 2013, Cardoner ha explicat que aquesta reforma té com a gran objectiu dotar el Club d’Estatuts més garantistes per al soci, que tindrà més control sobre l’Entitat i més participació en les grans decisions. En definitiva, aquesta reforma suposa tenir més estabilitat econòmica i social per garantir el futur del Club. Finalment, el tercer gran eix ha estat el Referèndum del Nou Espai Barça, aprovat també per més d’un 72% dels socis que van votar i que permetrà, en un futur proper, tenir un Camp Nou adaptat a les necessitats actuals, així com un nou pavelló per al bàsquet, entre d’altres.

Les seccions amateurs, a l'alça

Les seccions amateurs dependran a partir d’ara de l’Àrea Social del Club. “Un dels grans objectius és fomentar-les per garantir que els socis del Barça puguin gaudir de la pràctica de l’esport”, ha explicat Cardoner, que ha assegurat que el pressupost s’incrementarà en un 10% en el pròxim exercici. En total, hi ha un actiu de 1.000 esportistes en un total de 9 seccions amateurs que són el voleibol masculí, el voleibol femení, l’hoquei herba, el rugbi, l’atletisme, el patinatge, l’hoquei gel, el bàsquet femení i el bàsquet en cadira de rodes.

Pel que fa a altres actuacions, Cardoner ha valorat molt positivament l’accessibilitat que té el lloc web del Club, premiat amb la certificació internacional ‘doble A’ i que permet l’accés a gent amb diferents discapacitats. A més, el vicepresident també ha comentat el gran funcionament del servei T’Acompanyem amb la Creu Roja, la millora i adaptació de les instal·lacions al Camp Nou i el grau de satisfacció dels socis i aficionats del Barça pel que fa al servei que es dóna des del Club i que és del 90%.

El creixement de les penyes

L’evolució del projecte Penyes S. XXI segueix el seu curs i, com no podia ser d’una altra manera, s’està treballant en el fet que l’autogestió en diferents temes s'esdevingui en un futur no gaire llunyà. Si abans hi havia diferents consells consultius, ara hi ha federacions de penyes que han millorat la comunicació i el sentit de pertinença, segons ha comentat Jordi Cardoner.

En total hi ha 1.267 penyes censades, de les quals 619 són en territori català o Països Catalans, 560 a la resta d’Espanya i 88 a la resta del món. Cal remarcar que dels 152.004 penyistes que hi ha censats, 15.345 ja són socis del Club. A més, Cardoner ha avançat que es donarà un nou impuls amb el projecte ‘Socis fem Penya’ perquè els socis del Barça també ho siguin de la penya i es puguin integrar els dos grans col·lectius socials.

Bona acollida al Passaport Infantil

Tots aquells socis que siguin menors de 8 anys tenen dret a demanar l’anomenat Passaport Infantil, un abonament que permet l’entrada gratuïta del nen al recinte i que l’identifica com un col·lectiu especial i rellevant del Club. Actualment hi ha un total de 5.068 sol·licituds, que s’han fet a través del web o d’una aplicació mòbil específica.

Tornar a dalt