fcb.portal.reset.password

Bartomeu, amb Jordi Cardoner, Pilar Guinovart, Jordi Durà i els representants dels clubs europeus / VÍCTOR SALGADO - FCB

El Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el Futbol ha arrencat aquest dimarts al matí amb la inauguració de la jornada dedicada a reflexionar i debatre sobre la inclusió de les persones amb discapacitats dins el món de l'esport, i el futbol en particular. El vicepresident de l'Àrea Social, Jordi Cardoner, ha estat l'encarregat d'inaugurar el primer simpòsium dedicat a aquest tema i organitzat per l'Oficina d'Atenció Especialitzada (OAE) del Club. Cardoner ha fet èmfasi en la voluntat del FC Barcelona d'obrir el Club a tothom i treballar per intentar cobrir les necessitats específiques de tots els socis i aficionats. El president Josep Maria Bartomeu també ha estat present a la jornada inaugural i ha donat les gràcies als assistents per la seva presència.

La jornada ha començat amb l’exposició dels projectes duts a terme pel FC Barcelona en els últims anys en aquesta matèria i liderats per l'OAE. Són molts els reptes que s'ha marcat l'oficina que atén els socis amb alguna discapacitat i/o amb mobilitat reduïda. Molts d'aquests reptes s'han anat complint en els últims anys, com ha explicat la directiva en cap de l’OAE, Pilar Guinovart. Però el Club, conscient que les instal·lacions de l'Estadi han quedat obsoletes, espera que el Nou Espai Barça pugui donar resposta a totes les necessitats dels col·lectius amb discapacitats psíquiques, físiques i auditives.

Els integrants de la Mesa d'Assessors de l'OAE han aprofundit en els projectes que han servit per introduir millores dins el Barça. Enric Morist, coordinador de la Creu Roja, ha explicat el projecte 'T'Acompanyem' que ofereix el servei de facilitar l'accés als partits al Camp Nou i a les finals als socis amb mobilitat reduïda. Enric Rovira-Beleta, arquitecte i membre de la Fundació Salas, ha fet balanç de les diverses actuacions arquitectòniques portades a terme a les instal·lacions del FC Barcelona amb l'objectiu de fer-les accessibles a tothom. És el cas de la nova Seu Social, la instal·lació de rampes d'accés en diversos punts de l'Estadi i la implementació del bucle magnètic dirigit a les persones amb discapacitat auditiva. Toni Closa, de l'empresa Technosite, ha detallat com van treballar i segueixen treballant amb el Club per convertir el lloc web en accessible per a totes les persones.

La primera part de la jornada inaugural del Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el Futbol han finalitzat amb la intervenció de Jordi Durà, directiu responsable de l'OAE i president de l'Special Olympics Catalunya, que ha explicat com l'esport s'ha convertit en una eina d'integració i normalització, sobretot en els últims 30 anys gràcies a l'evolució de la societat que ha canviat la seva mirada envers els discapacitats. Una taula rodona en què han participat Pilar Guinovart, Jordi Durà i els tres membres de la Mesa d'Assessors -Enric Morist, Enric Rovira-Beleta i Toni Closa- ha servit per posar en comú totes les idees sorgides durant aquest inici del Simpòsium.

Torn per als experts dels clubs europeus

La primera jornada del Simpòsium s'ha tancat amb les exposicions dels experts en temes de discapacitats dels club europeus convidats com són el Manchester United, el Bayern de Munic, el Chelsea i l'Ajax. El primer ponent ha estat Phil Downs, del Manchester United, que ha explicat l'experiència del club anglès tant en l’àmbit d'instal·lacions com pel que fa el servei amb els seus seguidors. Kim Diete Krämer, del Bayern de Munic, ha exposat també com han treballat per convertir l'Allianz Arena en un estadi accessible. Després del descans per dinar ha estat el torn de les ponències de l’expert del Chelsea, Rob Seale, que ha presentat la feina que fan amb els equips de discapacitats que té el club anglès. I per finalitzar, Simone Freling ha explicat la discapacitat i el futbol des del punt de vista de l’Ajax, equip a qui representa.

Declaracions del president Josep Maria Bartomeu:

"El Barça fa avenços lents però anem aprenent. Cada any el Barça fa obres i millores, però ara tenim el projecte de l'Espai Barça, en què farem una remodelació profunda del Camp Nou i en què asseguro que els socis amb limitacions tindran un espai apropiat i molt millor del que tenen ara".

Declaracions del vicepresident de l'Àrea Social Jordi Cardoner:

"Aquest és un acte especial i sensible socialment, que normalment no té espai en el món de l'esport i el futbol. Però avui hem trobat aquest espai a l'Auditori 1899, on tractarem la discapacitat del futbol i el que això representa en la manera de gestionar-ho. Això només és un inici. La nostra fita és la igualtat, poder treballar amb normalitat i que les discapacitats es puguin veure atenuades".

"El nostre repte és l'Espai Barça, una construcció arquitectònica interessant. Serà l'espai esportiu més gran del món enmig d'una ciutat i volem que no hi hagi limitacions i que tothom gaudeixi del Barça i ho faci de manera normal".

Tornar a dalt