fcb.portal.reset.password

El president Bartomeu, amb els sis ambaixadors presents a l’acte i el president de la penya, Rodríguez Coso, a la dreta de la imatge / FOTO: GERMAN PARGA - FCB

Els membres de la Penya Diplomàcia Blaugrana, amb el vicepresident Jordi Cardoner / FOTO: FCB

Aquest migdia s’ha presentat a Barcelona la Penya Diplomàcia Blaugrana, una associació fundada al febrer passat i que reuneix membres del cos diplomàtic i polítics d’arreu del món que comparteixen el sentiment barcelonista. Aquesta penya està presidida per José María Rodríguez Coso, introductor d’ambaixadors del Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació espanyol, i té la seu al carrer Botoneras de Madrid, molt a prop de la Plaza Mayor.

L’acte s’ha celebrat a l’hotel El Palauet i ha estat presidit pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i ha comptat també amb la presència dels vicepresidents Jordi Cardoner, Carles Vilarrubí i el directiu responsable de penyes, Pau Vilanova, i ha comptat amb la presència de sis ambaixadors, que s’han desplaçat especialment des de Madrid. L’ambaixadora de Bolívia, María Carmen Almendras Camargo, ha estat present com a sòcia fundadora de la penya, i també han estat protagonistes els ambaixadors que tenen o han tingut vinculacions amb el Club pels jugadors estrangers de la plantilla del primer equip, com és el cas de l’ambaixador del Brasil, Paulo Cesa de Oliveira Campos; de l’Argentina, Carlos Antonio Bettini; de l’Uruguai, Francisco C. Bustillo Bonasso, o de Xile, Francisco Javier Marambio Vial. També ha assistit l’ambaixadora d’Hongria, Eniko Gyori, compatriota de llegendes blaugrana com Kubala o Kocsis, entre altres polítics i diplomàtics.

La Penya Diplomàcia Blaugrana es va crear a iniciativa de Rodríguez Coso, reconegut barcelonista que va crear la Penya Barcelonista a Lisboa quan va estar destinat a l’ambaixada d’aquell país, i ha estat impulsada pel directiu Pau Vilanova en el marc del projecte Segle XXI, que té com un dels seus objectius elevar la marca Penya.

Declaracions del president Josep Maria Bartomeu

“Més que simpàtics, volem ser empàtics, perquè si som empàtics seguirem creixent i fomentant el barcelonisme al món. Agraïm molt la vostra iniciativa. Entenem el que feu perquè el Barça també és ambaixador de Catalunya al món. Tenim més de 1.200 penyes al món i més de 150.000 penyistes. Però vosaltres sou una penya molt especial, que cobreix una necessitat per a aquest Club, perquè també representa els nostres jugadors universals. Sabeu que teniu en el nostre club una petita part del vostre país”.

Declaracions del president de la Penya Diplomàcia Blaugrana, José María Rodríguez Coso

“Sabem el que significa ser culer i estar lluny. El Barça és transversal i té la capacitat de comunicar i d’estar a totes parts. Està a punt d’aconseguir el que semblava impossible, tenir una diplomàcia sense fronteres. El que ha aconseguit és que els que estem a fora i sentim nostàlgia, quan veiem els partits del Barça tinguem la sensació d’estar junts i d’estar a casa. Això és l’empatia del Barça, una empatia basada en valors. Som una avançada al Club i a l’esperit barcelonista”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();