fcb.portal.reset.password

Les fans xineses al Museu del FC Barcelona / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Les quatre guanyadores xineses del concurs Action Barcelona, Wang Yijing, Zhang Hang, Nie Chenyu i Zhen Lengping, han passat un cap de setmana molt blaugrana. Dissabte han visitat el Camp Nou Experience i diumenge han assistit al partit entre el Barça i el Vila-real al Camp Nou. Action Barcelona és el concurs organitzat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT), Tencent Sport, Qatar Airways i el FC Barcelona. Aquest any ha arribat la quarta edició en una concurs amb milers de participants que han competit per tenir l'oportunitat de viatjar durant una setmana per Catalunya i, en particular, assistir al Camp Nou per gaudir d'un dia de partit del seu equip favorit.

Camp Nou Experience 

Les quatre fans xineses del Barça van arribar aquest divendres a Barcelona i, en el seu pas per Barcelona, l'endemà van arribar al Camp Nou per visitar les instal•lacions del Club i el Museu. A les quatre guanyadores els ha cridat especialment l'atenció les quatre Pilotes d'Or aconseguides per Lionel Messi, ídol i heroi, amb les quals han aprofitat per fer-se algunes fotos de record.

Actualment el FC Barcelona és un dels equips de futbol europeu més popular per als xinesos gràcies al seu estil de joc i els seus jugadors estrella com Lionel Messi, Neymar Jr i Xavi, que tenen milions de seguidors a la Xina.

Wang Yijing, Zhang Hang, Nie Chenyu i Zhen Lengping han pogut gaudir de les grades, la gespa, el túnel de vestidors i totes les principals instal•lacions de l'Estadi en la seva visita al Camp Nou Experience.

“Recordaré aquest partit per sempre"

Aquest diumenge, entrant al Camp Nou per gaudir del Barça-Vila-real, les fans xineses d’Action Barcelona han mostrat la seva gran passió blaugrana: han fotografiat tots els racons de l’Estadi i han pogut enviar missatges de veu –un hàbit molt difós a la Xina en l’àmbit de les xarxes socials- per compartir aquest moment amb els seus familiars i amics. "Cantant l'himne de Barça amb els culers de tot el món al Camp Nou em vaig emocionar moltíssim i ho recordaré tota la meva vida" , afirma Nie Chenyu, que va començar a seguir el Barça des de fa 12 anys.

"Encara que va fer molt fred a l'Estadi, va merèixer la pena i ha estat una de les experiències més inoblidables de la meva vida", comenta Leping al compte oficial de Barça a Wechat després del partit.

"Quan torni a la Xina, començaré a estudiar espanyol i català i intentaré demanar un màster a Barcelona: ara el meu principal desig és tornar a aquesta ciutat preciosa i tornar a veure els partits del Barça!", ha dit Yijing, una universitària pequinesa.

Per la seva banda, Zhang Hang és una mestra d'anglès en una escola de la Xina i sovint parla de l'esperit i valors del Barça a les seves classes. S'ha posat a plorar quan Messi ha marcat, donant el gol de la victòria. "Em recordava del meu xicot, que em va fer veure el primer partit del Barça i em vaig fer fan des de llavors. I fins ara Barça i Messi han format part de la meva vida”. Ha trucat al seu nòvio després del partit: "Espero que puguem gaudir junts dels partits del Barça fins que tinguem 80 anys".


Las ganadoras del concurso 'Action Barcelona... por fcbarcelona

Guanyadores entre 8 milions de seguidors

Les quatre guanyadores han seguit els comptes oficials de Barça per les xarxes socials com Sina Weibo, Tencent Weibo i Wechat. Fins ara, el Barça té més de 8 milions de seguidors a Tencent Weibo (més 3.400.000 seguidors) i a Sina Weibo (més 4,5 milions seguidors). "La gran influència del Barça ajuda a la promoció i difusió de Catalunya com a una destinació de turisme al mercat xinès", diu Antonio Li, responsable de l'Agència Catalana de Turisme a la Xina.

Després de la visita al Camp Nou, les fans xineses han aprofitat per visitar llocs turístics com Montjuïc, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i la Pedrera. Fins i tot han participat en un taller de paelles per conèixer millor la gastronomia de Catalunya. Aquesta setmana continuaran la seva excursió per terres catalanes i visitaran altres ciutats com Girona i Figueres, on passejaran i visitaran el famós Museu Dalí, per tal de conèixer més la cultura catalana.

Tornar a dalt