fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu ha exposat els acords presos per la Junta Directiva extraordinària / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El president Josep Maria Bartomeu ha comparegut aquest divendres per explicar els acords adoptats per la Junta respecte a la sentència de l’Acció Social de Responsabilitat que afecta l’anterior directiva. Ha detallat que es recorrerà la sentència del jutge Martínez Borrego, que el Club renunciarà als avals que s’estan executant als exdirectius i que, un cop es conegui la resolució d’aquest recurs, la seva execució se sotmetrà a la decisió de l’Assemblea de Compromissaris.

Els motius del recurs

Sobre els motius del recurs a la sentència, el president del Barça assenyalava: “Considerem que el Barça té dret, així com fundats arguments, a recuperar part de les pèrdues del procés”. En aquest sentit, Bartomeu recordava que “de les 11 consideracions del jutge, 8 són estimacions favorables i 3 no”. Aquestes tres estimacions desfavorables fan referència al cas Mediapro, al cas Viladecans i al cas Sogecable, del qual Bartomeu matisava: “El jutge no ha trobat la documentació adequada, tot i que el Club ha perdut 30 milions d’euros”.

“Recorrem perquè volem que es reflecteixi fidelment la imatge patrimonial del Club”, comentava també el president. “Volem seguir aclarint què es pot fer i què no en el nostre Club. Aquest procés és la base institucional, econòmica, legal i moral perquè sempre puguem gestionar el Club de la millor manera possible i aquesta directiva i les successives sempre afrontin la gestió del Club de la manera més transparent, responsable, sòlida i sostenible”, afegia.

La renúncia i l'Assemblea

Durant la roda de premsa, Josep Maria Bartomeu ha desgranat els altres dos punts resolts per la Junta. Per una banda, renunciar als avals que s’estan executant a instàncies del soci Vicenç Pla. “El beneficiari és el FC Barcelona i hem decidit que no volem ser-ho i demanarem al jutge que els retiri”. Apuntava la raó: “Volem alliberar els directius i les seves famílies de totes les preocupacions i patiments que acumulen després d’aquests anys. Pensem que és una decisió justa”.

Per altra banda , avançava: “Quan arribi la sentència del recurs, la seva execució la sotmetrem a una Assemblea extraordinària de compromissaris”. Aquest procés va néixer en les mateixes circumstàncies i manifestava: “Tenim el mandat de l’Assemblea del 2010 per fer una demanda de responsabilitat i estem actuant en conseqüència”.

Dit això, el president del Barça reiterava: “Sempre hem dit que la sentència seria bona per al Club, però hi ha tres apartats no admesos que volem aclarir-los més”. També ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als socis. “El jutge ha dit que la reformulació dels comptes del 2010 és correcta”, puntualitzava.

Finalment, Josep Maria Bartomeu deixava clar què mou la Junta en aquest i en altres casos: “Seguim el nostre camí, no anem contra ningú. Fem el que fem perquè ho pensem així”. I sentenciava: “Actualment no ens preocupen les eleccions del 2016, ens preocupa l’acció de govern i la gestió”.


Els acords de la Junta Extraordinària por fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();