fcb.portal.reset.password

El president Bartomeu amb Antoni Poveda a la roda de premsa a Sant Joan Despí / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Plànol de planejament urbanístic

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, han presentat aquest matí a Sant Joan Despí l’ordenació urbanística de l’entorn de la Ciutat Esportiva, que farà possible, entre altres aspectes, la construcció del nou Miniestadi.

El tret de sortida d’aquest procés de reordenació patrimonial es va donar al mes de març passat amb l’aprovació per 72,3% dels vots del nou Espai Barça, que preveu traslladar el nou Miniestadi a la Ciutat Esportiva, per construir el nou Palau en els terrenys que ara ocupa.

El nou camp s’ubicarà a la finca de 26.811 m2 que el Club va adquirir a finals de l’any 2013. La reordenació urbanística que avui s’ha presentat permetrà la integració dels terrenys on s’ubicarà el nou Mini amb l’actual Ciutat Esportiva, gràcies a l’annexió del carrer que els separa actualment. El resultat serà una Ciutat Esportiva de 162.905 m2, un 26% superior a l’actual.

L’inici de les obres del nou Miniestadi està previst per als inicis de l’any 2016 i es preveu que pugui estar enllestit per començar l’activitat esportiva de la temporada 2017/18. Tindrà una capacitat per a 6.000 seients i serà un recinte modern, sostenible i amb tots els serveis per als espectadors, que complirà amb la normativa LFP per a Segona Divisió i amb la normativa UEFA per a les competicions UEFA Youth League i UEFA Women’s Champions League.

Aquests pròxims mesos el FC Barcelona col·laborarà en la urbanització i en la creació de places d’aparcament per facilitar l’aparcament de vehicles a la zona, així com per facilitar l’accés de vianants arribats amb transport públic.

La transformació urbanística permetrà rehabilitar una masia catalogada, Can Felip, ubicada al costat del nou Miniestadi, que es preveu que serà d’ús del Club.

L’ordenació presentada avui va ser aprovada inicialment pel Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Joan Despí la setmana passada. Aquesta modificació del Pla General Metropolità (PGM) de l'entorn de la Ciutat Esportiva passarà a partir d’ara el pertinent procés d'informació pública, després del qual tornarà al Ple Municipal, que n’haurà de votar l’aprovació definitiva. Posteriorment passarà a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, que decidirà sobre la seva ratificació final.

Josep Maria Bartomeu

“Amb la construcció del nou Miniestadi a la Ciutat Esportiva fem un pas molt important per a la futura reordenació patrimonial del Club, després de l’aprovació dels socis de l’Espai Barça en referèndum al mes de març passat”

“Vull agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan Despí. Va ser un gran encert escollir aquesta ciutat per instal·lar la Ciutat Esportiva. Vull agrair als anteriors directius l’encert d’aquesta elecció. A Sant Joan Despí ens sentim com a casa”.

Antoni Poveda

“Vam acollir la petició del FC Barcelona, hem treballat plegats, vam presentar la proposta al conseller Santi Vila i ara, amb aquesta reordenació urbanística, l’Ajuntament dóna resposta a la demanda del Barça”.

“Les diferents activitats que es fan a Sant Joan Despí, en aquest cas les del FC Barcelona, encaixen perfectament en el model de ciutat que volem”.


El nou Miniestadi serà realitat la temporada... per fcbarcelona

Tornar a dalt