fcb.portal.reset.password

Simpòsium Internacional de Discapacitat i Futbol

Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran el proper 28 i 29 d’abril el Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el Futbol organitzat per l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) del Club, amb la voluntat d’oferir un espai de diàleg i reflexió al voltant de la inclusió de les persones discapacitades dins el món del l’esport, i en particular en el futbol. Les jornades comptaran amb la participació de diferents clubs europeus, que han estat convidats amb l’objectiu de compartir experiències i inquietuds respecte a l’accessibilitat d’aquest col·lectiu.

El Simpòsium Internacional s’inaugurarà dimarts 28, a les 10 h del matí, a l’Auditori 1899 amb la presentació oficial a càrrec del vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner. Aquesta primera jornada estarà destinada a l’exposició de les ponències a càrrec d’especialistes de prestigi en el món de l’esport i la discapacitat. Unes xerrades fetes pels experts en aquest àmbit del Manchester United, el Bayern de Munic, el Chelsea i l’Ajax, que representen clubs europeus que tenen estadis adaptats i accessibles que treballen amb els socis i seguidors amb diversitats funcionals.

Prèviament Pilar Guinovart, directiva en cap de l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE), presentarà el funcionament i finalitat de l’OAE, que s’encarrega d’atendre personalment tots els socis del Club que tenen alguna discapacitat o afectació de la seva mobilitat.

També hi participarà la Mesa d’Assessors de l’OAE, que donarà a conèixer els diferents projectes que s’han dut a terme, i el responsable directiu de l’OAE, Jordi Durà, parlarà sobre l’esport i la discapacitat, i l’esport com a eina d’integració i normalització.

Campus de futbol a la Ciutat Esportiva

Dins del marc del Simpòsium, el dimecres 29 d’abril s’organitzarà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper un Campus de futbol que comptarà amb la presència de diversos clubs europeus que tenen equips de discapacitats psíquics. El Chelsea, el Werder Bremen, l’Everton, l’Only Friends-Ajax i el PB Special Barça participaran en aquest Campus, que serà coordinat per tècnics del FC Barcelona. Hi haurà xerrades formatives sobre esport, futbol i valors, activitats en què podran experimentar i aprendre els aspectes tècnics, tàctics i físics del futbol, i finalment un torneig de futbol entre tots els equips participants.

Tornar a dalt