fcb.portal.reset.password

Portada de la REVISTA BARÇA del mes d'agost

El director esportiu Andoni Zubizarreta explica en el número 70 de la REVISTA BARÇA els criteris que s’han seguit per reforçar l’equip amb les noves incorporacions, que tenen com a objectiu guanyar energia, versatilitat i capacitat competitiva, després d’haver observat en la plantilla símptomes d’esgotament físic i mental en la darrera temporada.

Zubizarreta parteix de la base que, com diu el biòleg i filòsof xilè Humberto Maturana, “en tot canvi, l’important és el que es conserva”, i, aplicat en el cas del Barça, el que importa “és el que nosaltres conservem, que és la nostra idea, la nostra manera de jugar, de fer, de treballar, d’entrenar-nos, per després plasmar-ho en el terreny a l’hora de jugar”, explica el director esportiu.

Així, sobre la premissa que la idea no es discuteix, sinó que evoluciona, la direcció esportiva i el cos tècnic treballen per perpetuar el model Barça, però introduint noves idees i visions per trobar noves solucions als problemes. Aquest va ser un element fonamentat a l’hora de triar Luis Enrique com a entrenador, perquè Zubizarreta considera que l’asturià és un tècnic valent, capaç “d’atrevir-se amb aquest repte, sabent que el llistó està molt alt”. El director esportiu recorda que tant Guardiola com en el seu dia Johan Cruyff també es van atrevir a “reptar les coses pròpies del dogma i a buscar noves opcions i solucions sempre sent respectuosos amb l’ADN Barça i la manera de jugar”.

El segon element que Zubizarreta considera clau en el procés de remodelació de la plantilla era la convicció que s’havien portat jugadors amb caràcter, personalitat i capacitat d’insuflar energia a un equip que s’havia esgotat físicament i mentalment en els dos últims anys a causa de circumstàncies moltes vegades extraesportives. L’objectiu és configurar una plantilla equilibrada, versàtil, que doni a Luis Enrique la possibilitat d’utilitzar diversos sistemes tàctics i diferents esquemes dins un mateix partit.

Zubizarreta també explica com funciona el sistema COR (Coneixement, Organització i Rendiment), una eina que el Club va començar a aplicar el 2010 i en la qual emmagatzema tota la informació que la secretaria tècnica reuneix de tots els jugadors del món. El programa es basa a compartir la informació, creuar-la per poder tenir diferents mirades per crear una visió més completa d’un jugador. L’objectiu d’aquest ‘think tank’ de coneixement és garantir que el model Barça evolucioni per continuar sent competitiu i tenir un patrimoni informatiu que serveixi de llegat per a futurs gestors del futbol blaugrana.

La REVISTA BARÇA també presenta als socis les noves incorporacions, com Luis Suárez, Rakitic, Bravo, Mathieu i Masip, i té un record per als jugadors que han deixat l’equip, com Cesc Fàbregas i Alexis, entre d’altres.

El record del Mundial vist des de la perspectiva blaugrana també està present en aquest número de la revista oficial del Club.

Els secrets de la Lliga de bàsquet

Les seccions també en són protagonistes, com la de bàsquet, que va conquerir el títol de Lliga contra tot pronòstic. Una Lliga que té alguns secrets ben guardats que ara es revelen, com el discurs motivador de Huertas, que va ser clau a les semifinals de València, i la sessió de vídeo especial abans del primer partit de la final, amb un fragment de la pel·lícula ‘300’ en què el diàleg d’un personatge va servir per motivar els blaugranes: “Avui és un privilegi ser a la primera línia, serà una història que s’explicarà durant segles. Que la nostra última batalla faci la història i que tots sàpiguen que escollim morir dempeus abans que viure de genolls!”. Moments èpics que van injectar una moral que l’equip necessitava.

El rugbi blaugrana també té un pes especial a la ‘Revista’, que explica com aquesta secció que acaba de complir 90 anys de vida ho ha pogut celebrar amb el retorn a la Divisió d’Honor. Aquest és un premi per a uns jugadors que viuen l’esport com una gran família.

El nou espai dedicat al futbol femení al Museu, la gran temporada del Barça B i el gran èxit del futbol formatiu també són objecte de reflexió a la ‘Revista’. Altres continguts de la publicació estan dedicats al nou directiu Pau Vilanova, l’home de les penyes; el Passaport Infantil, de nova implementació aquesta temporada; el Congrés de Penyes, i el futur Memorial del FC Barcelona. Pel que fa a les seccions fixes, el record de la primera Biennal d’Art que va celebrar el Club al 1985 al ‘Quina nit!’, la nova vida de Juan Manuel Asensi a la secció de ‘l’Ex’, i el triple homenatge a Sadurní, Rifé i Torres al setembre del 1976, a la secció de ‘l’Enigma’, són protagonistes del número 70 de la ‘Revista’, que es va tancar el passat 31 de juliol i que ja està arribant a casa dels socis.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();