El Barça, protagonista a la jornada sobre cultura catalana a Berlín

El Barça, protagonista a la jornada sobre cultura catalana a Berlín

El vicepresident Carles Vilarrubí ha pronunciat la conferència ‘Barça, Sport, Culture and Education’ a la Universitat Humboldt de la capital alemanya

El Barça ha estat el gran protagonista de la jornada sobre cultura catalana que s’ha celebrat aquest matí en la Universitat Humboldt de Berlín, coincidint amb la final de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i la Juventus de Torí que es disputarà aquest dissabte. Aquest acte s’emmarca dins del conveni signat al setembre del 2012 entre el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món. Aquesta és la cinquena jornada després de les celebrades a les universitats de Glasgow, París 3 Nouvelle Sorbonne, Amsterdam i Manchester.

El vicepresident de l’Àrea Institucional i Internacional del Barça, Carles Vilarrubí, ha pronunciat la conferència ‘Barça, Sport, Culture and Education’, on ha explicat com el FC Barcelona s’ha convertit en un element rellevant de les senyes d’identitat de Catalunya i, alhora, en un instrument cabdal per a la integració de la immigració al nostre país. En la presentació es fa èmfasi en els valors que defineixen el Club: respecte, treball en equip, esforç, humilitat i ambició.

Vilarrubí ha iniciat la conferència explicant, a partir de determinats moments històrics, què és i què representa el FC Barcelona. Uns fets que ajuden a entendre per què el Barça és ‘més que un club” i per què s’ha convertit en un dels clubs referents al món, i en una icona global sense perdre la seva identitat i els seus trets diferencials.

La jornada ha començat amb una benvinguda a càrrec del director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i del vicerector acadèmic d’Afers Internacionals de la Universitat Humboldt, el Dr. Phil Michael Kämper-van der Boogaart, que ha donat pas a la conferència, a la qual ha assistit Mar Ortega, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Alemanya.

Vilarrubí ha finalitzat el seu parlament convidant la cantant catalana Judit Nedderman a pujar a l’escenari per cantar una estrofa del ‘Cant del Barça’, que ha estat seguida per la resta dels assistents a l’acte.

Posteriorment s’ha celebrat una tertúlia a l’entorn de la literatura i el futbol en què han participat l’escriptor català Josep Maria Fonalleras i l’alemany Michael Ebmeyer, que ha residit uns anys a Barcelona i que coneix de primera mà la realitat catalana. La jornada ha conclòs amb l’actuació de Judit Nedderman.

Conveni amb l’Institut Ramon Llull

Amb el conveni que van signar el 2012, l’IRL i el FC Barcelona es proposen coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i al nostre país. Aquest acte es va complementar al mes de febrer passat amb un nou acord per fomentar la recerca universitària al Centre de Documentació i Estudis del FCB entre els estudiants, el professorat i els recercadors d’universitats de la xarxa d’estudis catalans a l’exterior. Actualment hi ha unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans.

Declaracions del vicepresident Carles Vilarrubí:

“Aquesta és la cinquena conferència que fem en universitats europees en el marc del Conveni amb l’IRL. Però aquesta és la més especial, ja que coincideix amb la final de la Lliga de Campions i això és un motiu d'una gran satisfacció”. 

“També és especial pel prestigi d'aquesta universitat. Aquí han estudiat 25 Premis Nobel, entre ells Albert Einstein. Per tant, estem en un indret que és un pou de ciència i cultura. Nosaltres hem intentat explicar el que és el Barça, el que ha aportat a la cultura del nostre país i el que som de referent en la història recent de  Catalunya”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut