fcb.portal.reset.password

Suárez, Neymar Jr i Messi celebren el seu gol contra l'Atlètic / MIGUEL RUIZ-FCB

La prestigiosa revista nord-americana ‘Forbes’, especialitzada en el món dels negocis i les finances, ha publicat el seu estudi anual, on analitza el valor econòmic dels millors clubs de futbol del món i on destaca la gran progressió econòmica del FC Barcelona, al qual atorga 3.163 milions de dòlars de valor, a només 100 milions del Reial Madrid, la distància més curta dels darrers cinc anys.

En els darrers cinc anys el FC Barcelona ha passat de la 5a a la 2a posició entre el rànquing del clubs més valuosos, ha multiplicat per més de tres el seu valor econòmic i ha passat a aspirar al lloc capdavanter en els propers estudis. En els últims tres anys, el valor del FC Barcelona ha augmentat un 21,5% i el del Reial Madrid en canvi ha disminuït un 1,5%.

Recordem que la temporada 2013/14 el FC Barcelona va registrar 530 milions d’ingressos, els més alts de la seva història; amb uns beneficis de 41 milions, els segons més alts de la seva història i  acumulant una reducció de deute de 143 milions en els darrers quatre anys.

La progressió econòmica del FC Barcelona i el seu camí cap a la posició capdavantera s’observa amb claredat en l’anàlisi de la seva distància respecte al club que ha ocupat la posició de lideratge en els darrers cinc anys. L’any 2010, la distància era de 835 milions; l’any 2011, de 889; l’any 2012, de 920; l’any 2013, de 700; l’any 2014, de 240; i enguany, de només 100 milions.

A més, l’informe de ‘Forbes’ apunta les grans oportunitats d’increment de valor del FC Barcelona per als pròxims anys, i detalla la renovació del contracte de la samarreta, i del seu patrocini, i la inversió en l’Espai Barça, l’ambiciós projecte de transformació de totes les instal·lacions del Club, aspectes que faran augmentar significativament els ingressos actuals.

Per darrere del FC Barcelona se situen el Manchester United, amb 3.104 milions de valor; el Bayern de Munic, amb 2.347 milions; el City, amb 1.375; el Chelsea, amb 1.370; l’Arsenal, amb 1.307; el Liverpool, amb 982; la Juventus, amb 837; i el Milà, amb 775 milions.

Declaracions de Javier Faus, vicepresident primer i econòmic del FC Barcelona:

“És una gran satisfacció consolidar aquesta segona posició i estar cada vegada més a prop del lideratge mundial. Som el club que més creix i que té més capacitat de continuar creixent. I això en un moment d’una gran competència amb la Premier League i amb nous financers i noves fortunes entrant al món del futbol”.

“És un èxit col·lectiu, fruit d’una feina ben feta els darrers 10 anys, que combina la condició de club  propietat dels seus socis, i molt arrelat al territori, amb la seva condició de club global, obert i professionalitzat. I sempre amb la voluntat de no guanyar diners com a fi en si mateix, sinó com a eina per continuar invertint en el primer equip de futbol, les seccions, la Fundació, la Ciutat Esportiva, la Masia, l’Espai Barça, així com per continuar reduint el deute massa elevat que teníem i, en definitiva, per continuar donant servei als nostres socis i aficionats”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();