fcb.portal.reset.password

Bartomeu, durant el seu parlament davant els senadors / MIGUEL RUIZ - FCB

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, s’ha reunit aquest dijous amb el Senat del Club, un òrgan col·legiat i honorífic de caràcter consultiu, integrat pels mil socis i sòcies amb més antiguitat al Club. En el primer punt de l’ordre del dia de l’acte, celebrat a l’Auditori 1899, Bartomeu ha presentat l’informe del president, un balanç de la situació del Club, davant d’aquest òrgan consultiu, que són la veu de l’experiència del FC Barcelona.

En el seu informe, Bartomeu ha exposat la seva visió de la situació actual del Club, que ha qualificat  “d’excel·lent”, i l’ha resumit en cinc punts bàsics: “El Barça és un club guanyador a nivell esportiu; a nivell social som un club democràtic i integrador; a nivell econòmic som un club sòlid i sostenible; a nivell patrimonial som un club més fort i ambiciós, i, finalment, som un club independent dels poders polítics mediàtics i econòmics”.

El president blaugrana ha recordat que el primer equip està lluitant pels tres grans títols de la temporada i que “està molt motivat, responent al repte amb la màxima ambició”. “Necessitàvem fer una renovació, sobre la base del millor jugador del món, i hem recuperat l’excel·lència”, ha afegit.

Josep Maria Bartomeu ha destacat, pel que fa a l’àmbit social, que “el Club gaudeix d’una vida social participativa”, com es va demostrar en el Referèndum de l’Espai Barça o en la darrera Assemblea de Compromissaris, en què es va aconseguir el rècord d’assistència. També ha recordat els projectes socials impulsats aquesta temporada, “com els Passaports Infantils, Sèniors i el programa ‘Fem Família’, la regularització de la llista d’espera d’abonaments, que ha assignat 1.730 seients des del 2010, i les noves oficines de l’OAB, OAP i OAE, que han millorat l’atenció als socis, penyistes i socis amb discapacitat o limitacions de mobilitat”. El president ha ressaltat la importància de la Fundació per desenvolupar el compromís social del Club i ha donat pas a un vídeo que recull tots els programes i actuacions de la Fundació.

L'equip està motivat, responent al repte amb la màxima ambició

En el seu informe, Bartomeu ha explicat els arguments sobre per què el Club és sòlid i sostenible econòmicament, la qual cosa permet “tenir un equip competitiu”: “Hem de competir amb la resta de clubs, grans multinacionals i grans fortunes, i això requereix una gran responsabilitat en la gestió i la màxima eficiència. Necessitem ser forts econòmicament i acumular beneficis per invertir en el primer equip, en el futbol formatiu, en les seccions, en la Masia, per seguir finançant projectes de la Fundació, reduir el deute i fer caixa per escometre l’Espai Barça. Ho hem aconseguit amb molt d’esforç i sense augmentar els preus dels abonaments, que segueixen sent els més econòmics”.

La clau per garantir aquesta sostenibilitat i fortalesa econòmica, però, sobretot, la independència del Club, és cuidar i augmentar el patrimoni. “Hem d’afrontar el projecte patrimonial més important del món”. Finalment, el President ha fet referència a la singularitat que representa per al Club que els “socis siguin els únics propietaris i no haguem que donar explicacions a ningú”. “En la independència del Barça rau la seva llibertat i la seva grandesa, i així ha de seguir sent en el futur. Per això hem de treballar tots units, pensant sempre primer en el Barça”, ha conclòs el president.

En aquest enllaç es pot descarregar el discurs de Josep Maria Bartomeu.


Bartomeu: "La situació del club és excel·lent" por fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();