fcb.portal.reset.password

Bartomeu, durant el Congrés de Penyes / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

Josep Maria Bartomeu ha arrencat el XXXV Congrés Mundial de Penyes amb un missatge optimista de cara al futur. “Al final de la temporada passada vaig adquirir el compromís públic d’emprendre una transformació profunda del Club. Avui podem dir que hem complert amb els plans previstos. L’esforç econòmic ens permet noves il·lusions”, ha assegurat.

En aquest sentit, s’ha referit principalment al primer equip, en què “el fitxatge més important és Luis Enrique”. D’ell, ha dit: “Aporta passió i lideratge, és un gran treballador; esperem molt d’ell”. Ha valorat la qualitat de tots els jugadors nouvinguts i ha ressaltat la figura de Luis Suárez: “Feia molts anys que volia venir a jugar al Barça”. Bartomeu també ha volgut agrair el paper de tots aquells que ja no són al Club i recordar que alguns dels millors futbolistes del món, com ara Messi, Neymar Jr, Xavi i Iniesta, continuen formant part de l’equip.

Amb ells el FC Barcelona continuarà conservant “un dels seus actius més preuats, que és la idea de joc”, ha assenyalat.

No només ha parlat de futbol. En el seu discurs de benvinguda Bartomeu també ha ressaltat la bona temporada duta a terme per les seccions, en què es van guanyar les lligues de bàsquet, handbol i hoquei i les Copes d’Europa de futbol sala i hoquei.

Salut econòmica i social

El president ha reconegut: “Des de l’àmbit esportiu intentem transmetre il·lusió”, i que això s’ha pogut fer gràcies a “un esforç econòmic”. Tot i l’esforç d’aquest estiu, però, l’àmbit econòmic va pel bon camí: ingressos rècord a la història del Club (530 milions d’euros), beneficis de 41 milions i un deute net reduït en 44 milions durant l’últim curs.

En un altre ordre de coses, ha comentat la il·lusió que suposa la posada en marxa del projecte Nou Espai Barça, aprovat pels socis en referèndum al mes d’abril, i que serà “el millor complex esportiu del món al centre d’una gran ciutat com Barcelona”.

Tampoc ha oblidat la “salut social” que viu el Club. En aquest sentit, l’actualització del cens de socis, la reforma dels Estatuts o el mateix Referèndum són una bona mostra de l’excel·lent moment social que travessa el FC Barcelona.

Per acabar, Bartomeu ha lloat el paper de les penyes. Ha parlat de la importància del projecte ‘Penyes Segle XXI’ i del reforç en aquesta àrea que suposa la nominació de Pau Vilanova com a nou directiu del Club. De la mateixa manera, ha destacat el rol de la Fundació FC Barcelona, de la qual ja es beneficien uns 400.000 nens en 46 països de quatre continents.

CONSULTA EL DISCURS ÍNTEGRE DEL PRESIDENT

Tornar a dalt