fcb.portal.reset.password

Eleccions al FC Barcelona / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

[[DES_1]]El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa i després de parlar amb els seus companys de Junta Directiva la convocatòria d’eleccions a la presidència de l’Entitat a final de temporada. El motiu principal és “rebaixar la tensió que viu i pateix actualment el Club”, que considera “desproporcionada i que no s’ajusta gens a la realitat”. L’objectiu d’aquesta decisió és “protegir el Club” davant “un nivell de tensió que no és l’adequat per portar el Club”. “Aquest rebombori afecta l’equip i per això convoquem eleccions a finals de temporada perquè es rebaixi aquesta tensió i així tots ajudem l’equip”, ha resumit.Aquest rebombori afecta l’equip i per això convoquem eleccions a finals de temporadaÉs per això que ha demanat als futurs candidats “que actuïn amb responsabilitat i ‘fair play’”. “Ja tindrem temps de debatre projectes però fins que no arribi la campanya hem de donar suport a l’equip, que és el més important per al Club”, ha apuntat Bartomeu. I els ha emplaçat al període electoral per debatre els projectes que es presentin, entre els quals hi haurà la proposta del nou patrocinador de la samarreta del primer equip de futbol que s’haurà d’aprovar durant l’Assemblea de Compromissaris del 2015.Ja tindrem temps de debatre projectes però fins que no arribi la campanya hem de donar suport a l’equip

El president, que ha confirmat que es presentarà a les eleccions, ha valorat la situació econòmica de l’Entitat i el projecte immobiliari de l’Espai Barça, avalat majoritàriament al referèndum del mes d'abril passat. I ha insistit que no veu que la gran majoria de socis estiguin descontents amb l’actual situació. “El soci se sent cada dia més propietari del Club, s’ha adonat que l’economia del Club funciona, està content perquè hi ha un projecte patrimonial i veu que l’equip s’està construint”.

Finalment el president Josep Maria Bartomeu ha insistit que durant aquests mesos previs a la campanya electoral tothom ha de remar en la mateixa direcció perquè “si fem gran la temporada farem gran el Barça. I si fem gran el Barça serem imparables”.

Terminis electorals

Els Estatuts del FC Barcelona, aprovats el 2013 per l’Assemblea General de compromissaris, estableixen tres punts amb relació als terminis electorals:

- Quan la convocatòria sigui a causa de la finalització del termini ordinari del mandat, que no es pot anticipar tret del supòsit previst a l’article 35.4 de nomenament de la Comissió Gestora, s’ha de fer dins els darrers sis mesos de la seva vigència, i amb l’antelació necessària perquè les eleccions es facin abans d’acabar el mandat.

- Quan la convocatòria sigui conseqüència de la finalització anticipada del mandat de la Junta Directiva, amb nomenament de Comissió Gestora, d’acord amb el que preveu l’article 35.4, la convocatòria l’ha de fer aquesta Comissió dins els tres mesos següents a la presa de possessió dels càrrecs.

- Les eleccions a la presidència del Club s’han de celebrar entre el 15 de març i el 15 de juny immediatament anteriors a la finalització del mandat, tret que això no sigui possible perquè es tracti del supòsit regulat a l’article 35.4 de nomenament de Comissió Gestora. En qualsevol cas, s’ha de procurar que les eleccions se celebrin en un dia en què es disputi al Camp Nou un partit de competició oficial del primer equip de futbol del Club.

Tornar a dalt