fcb.portal.reset.password

La declaració del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, davant l’Audiència Nacional s’ha perllongat aquest matí durant tres hores. El president ha donat resposta a les preguntes del jutge, del fiscal, de l’advocat de l’Estat, de l’advocat del Club i del seu advocat defensor. L’advocat de l’expresident Sandro Rosell no ha fet preguntes.

Josep Maria Bartomeu ha explicat al jutge Ruz que en el fitxatge del jugador Neymar Jr., Sandro Rosell, d’acord amb el seu millor coneixement del mercat futbolístic brasiler, va liderar, en nom del Club, les negociacions amb el pare del jugador. El president Bartomeu –aleshores vicepresident esportiu– ha declarat que no va intervenir en la negociació amb el pare del jugador. Així mateix, ha detallat que, un cop conclosa la negociació, va rebre els contractes preparats pel Club i els va subscriure, sense advertir cap àrea de risc fiscal.

Segons ha declarat Josep Maria Bartomeu, tant ell com Sandro Rosell en el seu dia van donar ordres de tributar la contractació d’acord amb els criteris dels assessors fiscals del Club en cada moment.

Amb motiu del procés iniciat per l’Audiència Nacional, el ja president Bartomeu va demanar un estudi del conjunt dels contractes del fitxatge, amb instruccions de màxima prudència i risc zero. L’estudi va aconsellar una regularització tributària que es va fer efectiva el mes de febrer del 2014.

A dia d’avui, les quantitats ingressades pel FC Barcelona a Hisenda superen el que s’exigeix en qualsevol interpretació tributària.

El Club confia i espera que aquestes declaracions contribueixin a posar en relleu la manera correcta de procedir l’Entitat en aquest assumpte.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();