fcb.portal.reset.password

Una de les pistes que contenen els dos nous pavellons de la Ciutat Esportiva / FOTO: FCB

Els dos nous pavellons de les seccions d’handbol i de futbol sala de la Ciutat Esportiva Joan Gamper són el resultat d’una constant i ferma aposta poliesportiva del Club. Amb aquest projecte es continua consolidant la creixent tasca formativa de les seccions professionals amb la corresponent estratègia patrimonial.

En els darrers anys, les seccions han adoptat el model formatiu del futbol, amb estructura formativa pròpia i amb joves de les diferents seccions vivint a la Masia.

Fins ara, el pavelló número 1, amb una superfície construïda de 3.346 m2 i grades per a 472 espectadors, ha permès entrenar-se i jugar els diferents equips formatius de bàsquet, handbol i, posteriorment, els de futbol sala. Però per seguir creixent i aconseguir unes instal·lacions adequades s’han construït un segon i un tercer pavelló, sobre la parcel·la recomprada l’any 2010 a la mateixa Ciutat Esportiva.

Així, des d’aquest 2015, aquests pavellons permetran jugar i entrenar-se tots els equips formatius d’handbol i futbol sala, així com puntualment els respectius primers equips. En una tercera fase es podria plantejar un nou pavelló, per a l’hoquei i altres seccions amateurs.

Dos pavellons en dos nivells

Els dos pavellons de nova construcció es disposen en dos nivells (un damunt de l'altre) en un cos edificat annex al pavelló esportiu cobert existent i com a continuació del volum ja edificat. Així doncs, segueixen les alineacions i directrius volumètriques del pavelló existent annex, de manera que queden integrats a la resta d’edificacions de la Ciutat Esportiva.

Totes dues construccions disposen d’il·luminació natural matisada per evitar l’enlluernament. En el cas del pavelló inferior (futbol sala) que es troba en planta de soterrani, disposa d’uns finestrals per on entra la llum natural a partir d’un pati anglès. El pavelló superior (handbol) té els finestrals a ambdues façanes i, a part, disposa d’una gran lluerna a coberta.

Amb els nous edificis s’han construït sistemes de millora d’eficiència energètica. En aquest sentit, s’ha instal·lat un sistema de producció d’aigua calenta sanitària mitjançant aerotèrmia. Aquest sistema promou l’ús d’energies renovables reduint les emissions de CO2. A més, per reduir el consum total d’aigua s’han instal·lat urinaris que no consumeixen aigua i funcionen mitjançant cartutxos de bioalcohol.

El nou edifici comprèn els següents àmbits funcionals bàsics:

  • Pavelló d’handbol:

 Superfície útil: 2.154,91 m2

Capacitat: 251 seients a grada + 7 llocs per a persones amb cadira de rodes

Zones: Vestidors d'equips, serveis mèdics i de fisioteràpia, àrees per als tècnics esportius, sala de vídeo i magatzems, grades i serveis de públic.

  • Pavelló de futbol sala:

 Superfície útil: 2.286,65 m2

Capacitat: 245 seients a grada + 5 llocs per a persones amb cadira de rodes

Zones: Vestidors d'equips, serveis mèdics i de fisioteràpia, àrees per als tècnics esportius, sala de vídeo i magatzems, grades i serveis de públic.

  • Àrees de serveis comuns:

Superfície àrees comunes: 599,99 m2 

Zones: Gimnàs, sala de reunions i vestidors d’àrbitres.

  • Àrees tècniques i de manteniment.


Els nous pavellons d’handbol i de futbol sala... per fcbarcelona

Dades tècniques

Superfície total construïda: 4.922,38 m2

Inversió: 4.040.000 €

Període durada de les obres: Del 27-11-2013 al 24-12-2014

Empresa constructora: FCC

Tornar a dalt