fcb.portal.reset.password

La futura Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí

L'Espai Barça va prenent forma i, a poc a poc, es van revelant més detalls del projecte que van aprovar els socis al mes d’abril passat en un referèndum. Aquest divendres s’ha presentat oficialment la primera fase d’aquest projecte, que comença per la reubicació del Miniestadi a la Ciutat Esportiva, que també creixerà amb nous equipaments fins a ocupar un total de 16,40 hectàrees. El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el directiu de l’Àrea Econòmica i responsable de l’Àrea de Patrimoni del Club, Jordi Moix, han estat els encarregats de facilitar els detalls i descobrir la maqueta del projecte.

Aquest divendres s’ha conegut l’aspecte conceptual que tindrà el nou Miniestadi, que se situarà als actuals terrenys del Tennis El Forn. El camp, de categoria 3 i amb una capacitat de 6.000 espectadors, complirà amb la normativa LFP per a Segona Divisió i amb la normativa UEFA per a les competicions UEFA Youth League i UEFA Women’s Champions League.

Aquest 27 de març s’engega el concurs d’arquitectura per invitació amb 6 equips d’arquitectura locals, amb l’objectiu que entre la 2a i la 3a setmana de maig es faci l’adjudicació a l’equip d’arquitectura que assumeixi el projecte. L’inici del calendari de treball està marcat pel juny del 2015. Entre l’octubre i el desembre es durà a terme la tramitació de la llicència d’obres per tal que, al gener de l’any 2016, es puguin començar les obres del nou Miniestadi. Es preveu que el camp pugui estar enllestit per començar l’activitat esportiva de la temporada 2017/18.

Els canvis, més enllà del Miniestadi

El nou Mini és la part més visible de les modificacions que patirà la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que també s’han fet públiques a l’acte de presentació d’aquest divendres, amb un pla estratègic per al 2025, que preveu com es distribuirà aquest increment d’edificabilitat.

Actualment, la Ciutat Esportiva té una superfície de 136.000 m2, amb una superfície edificada permesa de 12.500 m2 per a ús esportiu i de 20.000 m2 per a ús comercial. Amb l’ampliació pensada, l’espai total serà de 162.000 m2, més la Masia Can Felip (2.105 m2), amb una superfície edificada permesa de 32.000 m2 per a ús esportiu i de 12.000 m2 per a ús comercial. A més del Miniestadi, aquesta nova disponibilitat d’espai es destinarà a nous camps d’entrenament i edificis funcionals que cobriran les mancances que s’han identificat durant els últims anys.

 


Espai Barça - Nou Miniestadi i futura Ciutat... by fcbarcelona
Tornar a dalt