fcb.portal.reset.password

L'equip va perdre la final a la tanda de penals / HORACI SEGUÍ - FCB

[[DES_1]] El FC Barcelona, amb Terry Venables a la banqueta, va disputar la segona final de la Copa d’Europa. Ho tenia tot a favor seu per treure’s l’espina que li havia quedat clavada el 1961 a Berna, on va perdre davant el Benfica (3-2). Però res més lluny de la realitat... Contra tot pronòstic, el Barça va ser incapaç d’anotar un sol gol a l’Steaua de Bucarest. Ni en els 90 minuts reglamentaris, ni en la mitja hora de pròrroga, ni en els llançaments des del punt de penal.

Allà, l’equip romanès va convertir dos llançaments del Barça per cap. Tot i comptar amb un incondicional i absolut suport des de la grada del Ramón Sánchez Pizjuán, que es va omplir amb uns 50.000 seguidors barcelonistes, l’equip no va poder alçar el preuat trofeu pel qual tant sospirava. La imatge que va oferir l’equip damunt el camp va ser d’una gran impotència. Venables, al final del duel, era pura lamentació: “Ha estat el dia més decebedor de la meva vida. Demano perdó a l’afició per no haver-li donat la Copa d’Europa”. Els danys col·laterals de la derrota van fer molt mal: Schuster, que havia esta substituït, va marxar abans que acabés la final i va ser apartat de l’equip un any.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();