fcb.portal.reset.password

Els jugadors en el moment de la celebració als vestidors / ARXIU FCB

[[DES_1]] Havia plogut molt entre el darrer ‘alirón’ i el que va cantar el Barça El Molinón, on havia guanyat l’Sporting de Gijón per 2-4. Catorze anys per, novament, assaborir la mel del triomf... Massa temps. Per aquesta raó haver conquerit la Lliga 1973/1974 és una de les fites més recordades a la història de l’Entitat, ja que es va aconseguir després d’un inici desastrós, practicant un futbol vistós i de gran qualitat. I passant per Madrid a la velocitat de la llum: 0-5...A la jornada 29, a falta de cinc, es va proclamar campió el Barça de Michels, que va alinear en el partit decisiu, en el primer ‘match ball’ per aconseguir l’anhelat títol, Sadurní; Rifé, Torres, de la Cruz;  Juan Carlos, Costas; Rexach, Asensi, Cruyff, Sotil (Gallego, min 87) i Marcial.

El gols van ser obra de Rexach i Marcial, que es va apuntar un ‘hat-trick’ en 13 minuts. Al final del duel, com no podia ser d’altra manera, es va desbordar l’alegria, el vestuari del Barça va ser una festa. Agustí Montal, el president, assegurava: “Després de catorze anys, això és un gran premi a la labor de tots”. Un dels més emocionats va ser el peruà Hugo Cholo Sotil, que va resumir en dues paraules el sentir del moment quan va telefonar al seu país: “¡Mamita, campeonamos!”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt