fcb.portal.reset.password

Acte inaugural de la cinquena edició del MuscleTech Network, l’any 2013. FOTO: ARXIU FCB.

Un any més, les instal·lacions del FC Barcelona tornaran a ser la seu de la trobada anual de MuscleTech Network, que enguany celebrarà la seva sisena edició. Les jornades tindran lloc el dilluns 13 i el dimarts 14 d’octubre a l’Auditori 1899 de les instal·lacions del Club, i són la referència en l’àmbit mundial com a fòrum de trobada d’investigadors i metges per intercanviar i discutir les últimes tendències i innovacions en el camp de les lesions de múscul i tendó.

La trobada està organitzada pel FC Barcelona, Aspetar i el Centre Tecnològic Leitat, i compta amb el suport de la Fundació FC Barcelona, la Fundación Leo Messi i Scharlau i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Esport.cat, Egarsat i Scharlab.

MuscleTech Network és una xarxa de coneixement promoguda pels Serveis Mèdics del Futbol Club Barcelona i Leitat orientada a la recerca i la comunicació entre científics i professionals internacionals que treballen en hospitals, universitats i centres d’investigació perquè aquests nous tractaments es converteixin en una realitat curativa per als pacients.

El tret de sortida es farà dilluns a les 9.30 hores amb l’acte inaugural a càrrec del Dr. Jordi Monés, directiu de l’Àrea Mèdica i Rendiment; d’Eusebi Cima, president del Centre Tecnològic Leitat; del Dr. Xavier Gassó, director de gestió sanitària a Egarsat; d’Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i d’Hakim Chalabi, director mèdic d’Aspetar.

Les jornades es focalitzaran en la recerca de lesions d’isquiotibials i comptaran amb la presència d’investigadors de gran prestigi en l’àmbit mundial, així com amb la participació dels doctors del Club Gil Rodas (també director científic de MuscleTech Network), Lluís Til, José Antonio Gutiérrez, Xavier Valle, Ricard Pruna, Dani Medina, Xavier Yanguas i Jordi Puigdellívol. Aproximadament 300 professionals internacionals estaran presents en aquesta edició.

Investigació sobre lesions d’isquiotibials

Aquestes jornades científiques, organitzades per MuscleTech Network, tenen com a objectiu el debat sobre la investigació en les lesions d’isquiotibials, com passar de l’evidència científica a la pràctica clínica.

En els últims quatre anys MuscleTech ha promogut 13 projectes d’investigació col·laboratius, dos dels quals, internacionals, tres doctorats i un postdoctorat, i s’ha dedicat al foment i a la realització de recerca i difusió de resultats orientats a nous enfocaments per al tractament de lesions, la millora de la medicina esportiva, la promoció de la pràctica saludable de l’esport i la resolució de problemàtiques d’implicació social en l’àmbit del múscul i el tendó.

Tornar a dalt