fcb.portal.reset.password

El públic del Camp Nou va llançar coixins i altres objectes al terreny de joc / HORACIO SEGUÍ

El FC Barcelona havia perdut 2-0 el partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Generalísimo contra el Reial Madrid a Chamartín. Una setmana després al Camp Nou, ple a vessar, s’esperava la tornada amb esperances de capgirar el resultat advers. I així era per a l’equip de Vic Buckingham, que havia arribat al descans amb 1-0. Quedava la segona part. Un gol separava el Barça de la pròrroga. Però va arribar el més inesperat, quelcom inimaginable: al minut 60 una escapada de Velázquez és tallada per Rifé fora de l’àrea i el jugador madridista cau a dins i, davant la sorpresa i la indignació general, l’àrbitre Guruceta Muro assenyala la pena màxima. Un penal de totes totes inventat, davant un coliseu barcelonista ple fins la bandera. Protestes, tumult, llançament massiu de coixins, expulsió d’Eladio per dir al jutge “ets un madridista, no tens vergonya”...

Va empatar el Madrid (Amancio) i es va acabar el partit, que no va arribar al temps reglamentari. Només es va allargar fins al minut 85 per la indignació del públic, que no va parar de protestar i llançar objectes al terreny de joc, en un dels episodis més tristos viscuts a l'estadi barcelonista. Els mitjans de comunicació de l'època no van poder amagar l'escàndol, i la discussió era a quants metres de l'àrea havia estat abatut Velázquez.

El president Montal va parlar d'"atropellament", "ineptitud" i "injustícia", mentre que a Guruceta li van caure sis mesos de suspensió, a Eladio dos partits, i a l’equip barcelonista una multa de 90.000 pessetes i comminació de clausura del terreny de joc. Finalment, el partit es va donar per acabat tot i haver-se jugat només 85 minuts. 

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt