fcb.portal.reset.password

Benítez, durant un partit amb la samarreta del Barça / ARXIU FCB

[[DES_1]] “La muerte está agazapada siempre, aunque procuremos ignorarla. De ahí, el mazazo brutal, terrible que ha representado la escueta nota que nuestro informador nos comunicó poco después de las cuatro de la tarde desde la Clínica de la Cruz Roja: Benítez ha muerto”. Amb aquestes sentides paraules Juan José Castillo, a ‘El Mundo Deportivo’, començava el, segurament, més trist dels articles que va escriure al llarg de la seva etapa professional. Si, el lateral dret del FC Barcelona, l’uruguaià Julio César Benítez, de 27 anys, havia mort el dissabte 6 d’abril a causa d’una fulminant gangrena gasosa. Havia ingressat aquell matí mateix al centre mèdic, però ja no van poder salvar-lo.

Tot això va succeir la vigília d’un Barça-Madrid de Lliga que es va suspendre per tal que el barcelonisme pogués acomiadar-se del qui era el seu ídol, pel coratge i la voluntat que demostrava en totes les accions sobre el terreny de joc. Des de les 10 del matí de diumenge fins a les 3 de la tarda de dilluns uns 150.000 aficionats van passar per la capella ardent instal·lada a la Llotja Presidencial per retre un darrer i emotiu tribut d’admiració al ‘charrúa’, el noble jugador del Barça. El dimarts 9 es va jugar el Clàssic i es va guardar un minut de silenci en memòria de Benítez. Els jugadors barcelonistes van lluir braçalets negres en un partit que va acabar amb empat a un.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt