fcb.portal.reset.password

Els pals van evitar que el Barça pogués aixecar la Copa d'Europa a Basilea / ARXIU FCB

[[DES_1]] En la segona participació del Barça en la Copa d’Europa va arribar el premi: la final. Sols faltava recollir el trofeu. Però, en una tarda desgraciada, circumstància en què van coincidir tots els analistes deixant clar que no es tractava de cap tòpic ni excusa, l’equip d’Enrique Orizaola es va agenollar davant el Benfica. Mai la fortuna havia esta tan cruel i esquívola amb un equip... Amb un resultat de 3-1 en el marcador, Kocsis va enviar una pilota al pal i Kubala en va estavellar una altra entre els dos pals, i l’esfèrica es va acabar passejant per la línia. I amb el 3-2 Evaristo va tornar a enviar la pilota a la fusta. Damunt de l’hora, Germano, sobre la mateixa línia, va frenar un tir amb el braç a la sortida d’un córner que l’àrbitre no va voler veure.

I cal no oblidar el gol que Ramallets, enlluernat pel sol, va anotar en pròpia porta després d’haver encaixat el gol de l’empat. Certament, molta mala sort, com va reflectir l’enviat de ‘L´Équipe’ a la seva crònica: “Els tirs sortien de tots costats, però el Benfica es va veure protegit per una sort sense precedents”. O la de ‘Paris-Presse’: “No hi havia res a fer. Les portes del paradís estaven tancades al FC Barcelona, que va sucumbir amb admirable dignitat, sense que el seu honor patís la més mínima ferida”. Els gols barcelonistes van ser obra de Kocsis, el 0-1, al minut 20, i de Czibor, el 3-2, al 75. La glòria es va negar a Ramallets; Foncho, Gensana, Gràcia; Vergés, Garay; Kubala, Kocsis, Evaristo, Suárez i Czibor. Tots ells, déus del futbol...

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt