fcb.portal.reset.password
Setmanes després del cop d’estat del general Primo de Rivera, el Barça va voler salvaguardar el català

Setmanes després del cop d’estat del general Primo de Rivera, el Barça va voler salvaguardar el català / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] El pronunciament militar del general Miguel Primo de Rivera (13 de setembre del 1923) va donar pas a un règim dictatorial caracteritzat per la seva hostilitat a Catalunya. Aquest fet no podia deixar d'afectar una entitat tan emblemàtica com era el FC Barcelona.

D’aquesta manera, com a primera conseqüència el català va deixar de ser l’idioma oficial del Club i per tant tota la documentació interna va passar a ser escrita en castellà. Tanmateix, la junta directiva del president Enric Cardona va voler deixar palès un gest de rebel·lió testimonial contra aquest estat de coses, i d’aquesta manera a l’acta de la reunió de la junta directiva del 31 de desembre del 1923 es va poder llegir (en castellà): “S’acorda que es faci la propaganda dels partits simultàniament en català i castellà”. L’idioma català, doncs, no quedava postergat del tot al si del Club gràcies a la iniciativa de la junta directiva.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();