fcb.portal.reset.password

Camp del carrer Muntaner on es va disputar el partit entre el FC Barcelona i l'Stade Helvetique de Marsella / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] Després de la greu crisi patida a finals del 1908, el 3 de gener del 1909 el FC Barcelona va donar senyals de ressorgiment amb la celebració, al camp del carrer Muntaner, d’un partit amistós davant el potent Stade Helvetique de Marsella (0-3) que va comptar amb la presència de destacades personalitats. Així, hi van assistir Lluís Duran i Ventosa (representant l’alcalde de la ciutat), els diputats Francesc Cambó i Joan Ventosa i Calvell, el president de la Federació Catalana de Futbol Rafael Degollada i el cònsol de Suïssa.

Encara que l’entrada costava l’astronòmica xifra de dos rals, hi va anar molta gent, unes 4.000 persones, una xifra molt important per a aquella època. Fins i tot hi van assistir una gran quantitat de dones, cosa insòlita en aquells primers temps del futbol. Pel Barça van jugar Solà, Bru, J. Morris, Thalmann, Quirante, Müller, Forns, C. Wallace, C. Comamala, White i Peris.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();